YATAĞAN'DA 'GENÇ USTA' MARKASI BAŞLATILDI

Serinhisar İlçesi’ne bağlı Yatağan Mahallesi’nde Bıçakçılık Kooperatifi ve Üretim Merkezi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylandığını ifade eden Yatağan Birliği Gönül Platformu Sözcüsü Ayhan Soyfidan, bu yıl ‘Genç Usta’ markasını başlattıklarını söyledi. Soyfidan; “Yaşı genç olan ustalar, inovatif, yenilikçi işler çıkartıyorlar” dedi.

GÜRKAN GÖK

800 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimiyle bıçakçılık ve kesici aletler alanında Türkiye çapında ismini duyuran Serinhisar İlçesi’ne bağlı Yatağan Mahallesi’nde gençler, bıçakçılık mesleğine yönelmeye başladı. Öte yandan mesleğin gelişmesi ve gelecek nesillere aktarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bıçakçılık anlamında gün geçtikçe güzel işler olduğunu ifade eden Yatağan Birliği Gönül Platformu Sözcüsü Ayhan Soyfidan, “Bıçakçılık Kooperatifi ve Üretim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylandı. Zaten bir yerimiz vardı. Geçmişte bunun girişimi yapılmıştı. ‘Merdiven altı’ dediğimiz, büyüyen ve artık mahallenin içine sığmayan iş yerlerindeki üreticilerimiz artık bir sanayi sitesine kavuşacak” dedi. Biz şimdi ‘Genç Usta’ markasını bu yıl başlattık. Yaşı genç olan ustalar, inovatif, yenilikçi işler çıkartıyorlar. Onlara festivalimizde ‘Genç Usta’ markası vereceğiz” dedi.

YATAĞAN'DA 'GENÇ USTA' MARKASI BAŞLATILDI

“GENÇ USTAMIZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU”

Temmuz ayı içerisinde Bursa’da Bıçakçılık Fuarı’nın yapıldığının altını çizen Soyfidan; Ustalarımızdan bir tanesi geçtiğimiz ay içerisinde Bursa’da yapılan Bıçakçılık Fuarı’nda çok sayıdaki bıçakçılar arasında birincilik ödülü aldı.  O ustamız, bir ürünüyle ‘Türkiye’nin en iyi ustası’ ödülünü aldı. Özellikle Osmanlı sultanlarının kılıçlarının benzerleri yapılmaya başlandı. Av bıçağı çok gelişti, değişik modeller yapılmaya başlandı. Özellikle kabza olarak çok güzel işler çıkıyor” diye konuştu. 

“COĞRAFİ İŞARETLEME ALMAK GEREK”

Markanın geliştirilmesinin çok değerli olduğuna vurgu yapan Soyfidan; “Türkiye’de Sürmene ve Bursa gibi yerler de markalaşıyor. Yatağan markasını bir tık daha öne çıkarmak önemli. Belki bu konuda da ilerleyen zamanlarda bir coğrafi işaretleme almak gerekir” şeklinde ifade etti. 

YATAĞAN'DA 'GENÇ USTA' MARKASI BAŞLATILDI

BIÇAKÇILIK, HAK ETTİĞİNİ ALIYOR”

Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl 2 yıllık Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programı’nı açtığının altını çizen Soyfidan, şunları söyledi: “Pamukkale Üniversitesi, bıçakçılıkla ilgili 2 yıllık bir meslek yüksekokulunu Serinhisar’da açıyor. Yüksekokul, bu dönemden itibaren öğrenci almaya başlayacak. Kooperatifin ve sanayi sitesinin oluşması, bunun bir yüksekokul bünyesine taşınması, çok değerli. Bıçakçılık, hak ettiği yeri yavaş yavaş alıyor diye düşünüyorum. Almaya da devam edecektir.”