GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak olan kabine, tahıl koridoru, dış yatırım odaklı ekonomi planı ve memur sözleşmeleri gibi önemli maddeleri görüşmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en üst düzey yönetim organı olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanmayı planlıyor. Toplantının gündemi ise birçok kritik konuyu içeriyor.

Rusya-Ukrayna Tahıl Koridoru Krizi Ele Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesindeki konuları kabine ile paylaşacak. Tahıl koridoru konusunda yaşanan sorunlar ve bu krizin çözümü için sunulan önerilerin nasıl hayata geçirileceği konuşulacak.

Dış Yatırım Odaklı Ekonomi Planı Tartışılacak

Ekonomi, kabine toplantısının diğer önemli başlığı olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla düzenlenen ve dış yatırımcıları Türkiye'ye çekmeyi hedefleyen JP Morgan toplantısının sonuçlarını kabine üyeleriyle paylaşacak. Merkez Bankası'nın artan döviz rezervi de bu kapsamda ele alınacak.

Memur ve Memur Emeklilerinin Toplu Sözleşme Süreci Gündemde

1 Ağustos'ta başlayan memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 maaşları için toplu sözleşme görüşmeleri de kabinenin gündeminde olacak. 14 Ağustos'taki ikinci randevu öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, durumu kabine üyelerine aktaracak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir açıklama yapması bekleniyor.