ROCK MÜZİĞİN EFSANESİ, HAYATA VEDA ETTİ

Uzun süredir Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türk rock müziğinin efsane ismi olan erkin koray, 82 yaşında hayata veda etti.

Ünlü sanatçı Erkin Koray yaşamını yitirdi. Uzun süredir Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türk rock müziğinin efsane ismi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 82 yaşındaki Koray'ın akciğer sorunun yanı sıra yaşlılığa bağlı sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Ölümü başta ailesi ve sevenleri olmak üzere milyonları yasa boğarken, birçok sanatçı, siyasetçi ve ünlü, başsağlığı mesajları yayınladı.

ERKİN KORAY KİMDİR?

Tam ismi Mustafa Erkin Koray olan sanatçı 24 Haziran 1941 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1962 yılında çeşitli müzikli mekanlarda programlar yaptığı sıralarda aldığı bir teklif ile bir yüzünde "Bir Eylül Akşamı", diğer yüzünde "It's So Long" adlı İngilizce parça bulunan ilk 45'liğini kaydetmiştir. Ardından bir süre Almanya’da yaşayan Erkin Koray Türkiye’ye döndüğünde gruplar kurmuş ve tam da bu dönemde saçını uzatmaya başlamıştır. Türkiye’de beat müziğin temsilci olan Erkin Koray 1990’ların sonuna dek müzik çalışmalarını sürdürmüştür.  Erkin Koray, kendisi ile özdeşleşen 1961 yılı yapımı Gibson marka SG kasasında o zamanlar SG adını almamış ve Les Paul Custom olarak geçen çok değerli bir elektro gitara sahiptir. Son zamanlarda pek kullanmadığı bu gitarı bir dönem Mecidiyeköy Pamukbank şubesinde bir kiralık kasada muhafaza eden Koray, sert çalma üslubu nedeniyle yıpratmaktan çekindiği için böyle bir yola başvurmuştur.

Koray 7 Ağustos 2023’te akciğere ve yaşlılığa bağlı problemler dolayısıyla yaşamını yitirmiştir.