DENİZLİ’YE İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULMALI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve gelmesinin 3. yıldönümünde düzenlediği basın toplantısıyla birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Denizli’de ikinci  bir üniversite kurulması gerektiğini, PAÜ olarak bu konuda gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kutluhan, Pamukkale Teknokent’in bulunduğu bölgeye uygulama çalışmalarının yapılacağı ikinci Teknokent’i kuracaklarını söyledi.

Görevde 3. yılını tamamlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli basını ile bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Üniversite sosyal tesislerinde gerçekleşen basın toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran ve Rektör Kutluhan’ın yakın çalışma ekibi de yer aldı.

“PAÜ için durmadan çalışıyoruz”

Pamukkale Üniversitesi’nin 19 fakültesi, 17 meslek yüksekokulu, bir yüksek okul,  6 enstitü ve 45 araştırma merkezinden oluşan büyük bir üniversite olduğunu söyleyen Kutluhan, “Kayıtlı 47 bin öğrencimiz var ve 14 ilçede de aktif şekilde çalışmalar yapıyoruz. 2011 yılında bende rektörlük seçimlerinde adaydım. 602 öğretim üyesi vardı. Şimdilerde bu sayı 2 bin 300’e yaklaştı. Pandemi döneminde göreve başladık. Uzaktan eğitim kanalıyla öğretim faaliyetlerimize yürüttük.  Pandemi sonrasında yüz yüze eğitimle de öğrencilerimizin akademik eğitimlerine devam ettik. Asrın felaketi yaşanan deprem sonrası yine uzaktan eğitimi sürdürdük. Pamukkale Üniversitesi olarak; süreçler ne kadar zorlayıcı olursa olsun, üniversitemiz için yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Toparlanma süreçlerini hızla tamamladık. Görev süremizde 3 yılı geride bıraktık. PAÜ için  bir an bile durmadık. Yakın zamanda Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni açtık. Uluslararası sağlık turizminde Denizli’yi destinasyon haline getirebilirsek, ulaşım sorununu da çözeriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Travmalarımızı Atlatıyoruz”

Üniversitenin yaşadığı travmaları atlatarak etkin bir şekilde yoluna devam etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kutluhan, “Üniversitemiz 30 yılını geride bıraktı. 30 yılda çok şey yaşandığını gördük. Pamukkale Üniversitesi iki büyük travma yaşadı. Bu travmaları öğretim üyesi bazında gidermek ve travmayı atlatıp tekrardan ayağa kalkma süreci hala devam ediyor. Travmaların etkisi hala devam ediyor. Ancak bu süreçleri de atlatacağız” dedi.

“Denizli’de İkinci Üniversite Olmalı”

Denizli’de ikinci bir üniversite kurulmasını desteklediklerini belirten Rektör Kutluhan, “Aydın’da, Isparta’da ve birçok ilde ikinci bir üniversite var. Denizli’de de muhakkak bir ikinci üniversite kurulmalı.  Bu konuyu önemsiyoruz. Pamukkale Üniversitesi olarak her türlü destek ve bölüm paylaşımına açığız. Kısa zamanda ikinci bir üniversitenin Denizli’de kurulacağına inanıyorum” dedi.

 ‘Denizli İle Ayrılmaz Bir Bütünüz’

Denizli ve Pamukkale Üniversitesi’nin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan  Kutluhan, “Üniversitemiz  Denizli şehri en kısa, en kolay ve en hızlı şekilde yükselebilecek durumda. Denizli-PAÜ, Sanayi-PAÜ işbirliğini önemsiyor ve bu birlikteliklerle bölgemize katkı sunmaya devam ediyoruz. Denizli 186 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye’de ihracatta ilimiz 8’inci sırada yer alıyor. Her dalda sanayi var. Tarımda da önde gelen iller arasında yer alıyoruz. Denizli’de 568 firma tarım ürünü ihracat ediyor. Bu sebeple Ziraat Fakültesini  açarken de bunun üzerinde durduk. Üniversitenin misyonunu; üreten  üniversite olarak belirledik. Üreten şehrin üniversitesinin de üretmesi lazım. Vizyon olarak da hayatın rehberi olsun dedik. Üniversite rehberlik ederse kendini geliştirme noktasında şehirle iç içe, bütünleşen bireyler olsun istedik. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Şu anda Türkiye’de bu konuda 1 ya da 2’nci sıradayız. 3 yıldır bunun için uğraşıyoruz. Denizli’de bir problem varsa ve üniversite buna bir çözüm üretemiyorsa burası üniversite olmaktan çıkar. Bu doğrultuda şehrimiz, sanayimiz, tarımımız, bölgemiz için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Teknokent İkinci Faz Müjdesi

Teknokent’e büyük önem verdiklerini paylaşan Kutlahan, “Teknokent,  teknolojinin gelişmesi için çok önemli bir konuma sahip.  Geldiğimiz günden bu yana da Teknokent başarılı işlere imza atmaya başladı. Açıkçası şimdi ki Teknokent yetmiyor. Bu nedenle , hangar tipi uygulama yapılacak yeni bir Teknokent yapmak için çalışıyoruz. Sağlık ve savunma sanayi için üretim yapan ve geliştiren bir yapı kurmak istiyoruz. Denizli sanayisine yön verecek çalışmalar olsun ve Denizli kazansın düşüncesindeyiz. Kendi alanımız var inşallah orada bu işi yapacağız” dedi.

‘Liyakat Bizim İçin En Önemli Değer’

 ‘Pamukkale Üniversitesi’nde liyakate dikkat ediliyor mu? ’ sorusunu yanıtlayan Rektör Kutluhan, “ Ben tırnağımla gelmiş insanım, torpille iş yapma şansım yok. Kadro verdiğimiz ve vereceğimiz kişilerin özgeçmişleri kontrol altında. Özgeçmişlerde kaliteli olmak durumunda. Mesela yükseltme yapacağız, bekliyoruz ve kişilere özgeçmişini düzelt diyoruz. Üniversitemiz içerisinde böyle bir algı yok. Ama yüz kişiden 1-2 kişinin böyle bir sıkıntısı olabilir. O da kendilerine aittir. Biz liyakata önem veriyoruz. Akademik değerlendirme komisyonundan geçmeyen dosya bugüne kadar yükseltilmedi. Türkiye’de belki de bir ilke imza attık ve 5 yıldır memurlar için yükseltme  sınavı yaptık. İdari personel noktasında da aynı şekilde ilerliyoruz” dedi.