HONAZ TÜNELİ O YÖNE DOĞRU KAPALI

Geçtiğimiz ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılan Honaz Tüneli'nin Ankara yönü, elektrik, elektromekanik ve diğer kontrol sistemlerinin yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Denizli'nin şehir içi trafik yükünü azaltan ve transit geçişi sağlayan Denizli Çevre Yolu'nun ikinci kısmında yer alan Honaz Tüneli, 28 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Çift yönlü olan 2 bin 640 metrelik Honaz Tünelinin Cankurtaran'dan Ankara yönüne olan kısmı elektrik, elektromekanik ve diğer kontrol sistemlerinin yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Denizli-Antalya yolunun 0-14. km'leri arasında Denizli Çevre Yolunda bulunan Honaz Tünelinde elektrik, elektromekanik ve diğer kontrol sistemlerinin yapım çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılmış olup, (Antalya-Sarayköy istikametindeki tüp) ulaşım Denizli Şehir Merkezi güzergahından sağlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünün "günlük yol durumu bülteni"nde de "Muğla-Tavas-Denizli yolunun 22-25. km'leri arasında patlatmalı yol çalışması nedeniyle 09.08.2023 tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacaktır." denildi.

ÇALIŞMA YAPILAN YOLLAR

Karayolları Genel Müdürlüğünün Yol Durumu raporuna göre, Denizli'de çalışma yapılan yollar şu şekilde:

Denizli-Pamukkale yolunun 2-7.km.leri arasında otoyol köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sarayköy-Babadağ yolunun 4-5.km.leri arası otoyol köprü çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sarayköy-Denizli Devlet yolunun 21.Km'de bulunan Kumkısık Köprülü kavşağında, otoyol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülere trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Denizli-Çardak yolunun 40-44.km.leri arasında (Bozkurt Kavşağı) yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Denizli-Kale-Muğla yolunun 18-19.km.leri arasındaki Beyağaç Kavşağında yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Denizli Çevre yolunun 2.etap 0-14.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Denizli-Serinhisar yolunun 21-23.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Çivril-Denizli yolunun 4-5.km.leri arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır

Uşak-Sivaslı-Denizli yolunun 25-29.km.leri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Uşak Denizli yolunun 17-19 km'ler arasında Kırka Köprüsü yapım çalışmaları nedeniyle trafik bölünmüş yolun bir tarafından iki yönlü olarak sağlanacaktır. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Uşak-Sivaslı-(Denizli-Çardak Ayr.- ) yolunun 30-34.km.leri arasında yol yapım çalışmalarına mevsim şartları nedeniyle ara verilmiş olup, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Çivril-Denizli yolunun 44-45.km.leri arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Çivril -Dinar yolunun 28-29.km.leri arasında sanat yapısı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun sağ tarafından iki yönlü olarak sağlanmaktadır.