DENİZLİ VALİSİ DEĞİŞTİ!

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 57 ile vali ataması yapıldı, 16 vali ise merkeze çekildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze çekilirken Denizli’nin yeni Valisi ise Ömer Faruk Coşkun oldu.

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı ile 57 kente yeni vali atandı. Vali olarak görev sürdüren 16 vali ise Mülkiye Başmüfettişi unvanı ile merkeze çekildi.

Valisi değişen iller arasında Denizli’de yer aldı. Denizli Valisi görevi Kahramanmaraş Valisi olarak görev yapan Ömer Faruk Coşkun’a verilirken mevcut vali Ali Fuat Atik ise merkeze çekilen isimler arasında yer aldı.

valiler karanamesi

valiler kararnamesi

 Ömer Faruk Çoşkun Kimdir?

Ömer Faruk Coşkun, 1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da, orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümünde yüksek lisans yaptı.

1996-2007 yılları arasında sırasıyla, Kocaeli Kaymakam Adaylığı, Kırşehir-Akpınar, Tunceli-Mazgirt, Bitlis-Adilcevaz ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2009 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Mülkiye Başmüfettişliği görevini sürdürmekte iken 13.06.2017 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Osmaniye Valisi, 09/06/2020 tarihinde Kahramanmaraş Valisi olarak atandı. Coşkun son olarak 10/08/2023 tarihinde Denizli Valisi olarak atandı.

Vali Ömer Faruk Coşkun evli ve 2 çocuk babası.