BULDAN’DA FESTİVALLER İPTAL!

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Pençe-Kilit Operasyonu’nda bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde Uzman Çavuş Kemal Özek’in şehit düşmesinin ardından ilçede düzenlenen festivallerin ve kurtuluş günü kutlamasının iptal edildiğini duyurdu.

Buldan Belediyesi, bu ay içerisinde 2 festival ve bir de ‘Kurtuluş Günü’ne hazırlanmıştı. 21. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, 11-13 Ağustos tarihleri arasında, Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Sultaniye Sofralık Üzüm Festivali ise 18-19-20 Ağustos tarihlerinde yapılacaktı. Ayrıca Buldanlılar, 4 Eylül’de de bir dizi etkinlik ve konserlerle kurtuluş günü coşkusu yaşayacaktı. Festivaller için hazırlıklar tamamlanmış, nefesler tutulmuştu. 

“ACIMIZ BÜYÜK”

Pençe-Kilit Operasyonu’nda bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde Uzman Çavuş Kemal Özek’in şehit düşmesinin ardından Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sosyal medyadan açıklama yaptı. İlçeye şehit ateşi düşmesi nedeniyle festivallerin iptal edildiğini belirten Başkan Şevik, “Acımız büyük. O nedenle 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenleyecek olduğumuz Buldan Dokuma Kültür ve El sanatları Festivali’ni, 18-19-20 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile 4 Eylül Buldan’ın Kurtuluş Günü dolayısıyla gerçekleştireceğimiz ‘Kurtuluş Günü Konseri’ni iptal ettik. Festivallerle ilgili ileri tarihlerde yeniden karar alabiliriz” açıklamasında bulundu.