GENERAL ÖZEREN'İN YERİNE NAS ATANDI

Yüksek Askerî Şûra olağan toplantısında tümgeneralliğe terfi ettirilen 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özeren'in yerine Tuğgeneral Ozan Nas atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan üst kademe kamu yöneticiliklerine atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Üst Kademe Kamu Yöneticilikleri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9'uncu maddesi gereğince general ve amiral atamaları da Resmi gazetede yer aldı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen 2023 yılı Yüksek Askerî Şûra olağan toplantısında 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere bir üst rütbeye yükseltilen 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özeren'in yerine atama gerçekleştirildi.

Tümgeneralliği terfi eden Mehmet Özeren, Adana'daki 6'ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvvet (MÖGK) Komutanlığına atanırken, yerine K.K.KH. Destek Kıta Grup Komutanlığından Tuğgeneral Ozan Nas'ın ataması gerçekleştirildi.

DİĞER ATAMALAR

Resmi Gazete'de yayımlanan çeşitli bakanlıkların üst kademe kamu yöneticiliklerine atama kararları kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Raci Kaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne Samet Güneş, ​​​​​​Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına Okay Memiş, İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğüne Recep Türk, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Tamer Karadağlı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne İbrahim Taşyapan ve İklim Değişikliği Başkanlığına Halil Hasar atandı.