DENİZLİLİ ŞEHİT SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde terör örgütünün taciz ateşi sonucu hayatını kaybeden İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek, memleketi Denizli’nin Buldan ilçesinde toprağa verildi. Şehidi son yolculuğuna 5 binin üzerinde vatandaş uğurladı.  

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan 7 askeri personelden biri olan Denizlili 26 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek memleketi Buldan ilçesi Beyler Köyü’nde toprağa verildi. 
Şehidin naşı Denizli’nin Çardak Havaalanı’nda askeri birlik, yakınları ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. 
Burada gerçekleştirilen askeri törenin ardından ailesinin yaşadığı Buldan’daki Aşağı Mahalle’deki evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra ilçe merkezindeki Alanyazı Meydanı’ndaki tören alanına getirildi. Şehit babası Ayhan Özel (53), güçlükle ayakta duran annesi Aysel Özek (48) ve astsubay olan ağabeyi Ali Özek ile yakınları burada taziyeleri kabul etti. 
İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı namazın ardından askerlerin omzunda top arabasına taşındı. 
İlçede toplanan 5 bin kişinin üzerindeki kalabalık tekbir getirip ‘Vatan canım sana feda’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Şehidim sen hakkını helal eyle bize’, sloganları attı. 
Törene katılanların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Daha sonra şehit Uzman Çavuş Kemal Özek'in cenazesi, 1981 yılında Kırklareli'de askeri görevini yaptığı sırada tatbikatta eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan ve şehidin adını taşıdığı babasının amcası Kemal Özek'in mezarının bulunduğu Beyler Mahalle mezarlığında defnedildi.
Denizli’deki törene İzmir İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Erdal Sertuğ Telli, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, AKP Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Cavit Özkan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ertan Dabi, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık ve diğer protokol üyeleri katıldı.

kemal özek

kemal özek

kemal özek