OTOBANA YAPILAN KÖPRÜ OVAYA ULAŞIMI ENGELLEDİ

Aydın – Denizli Otoban inşaatının Kocadere Mevkii’nde yapılan köprü köylülerin ova ile bağlantısını kesti. Ovaya yol verilmeyince vatandaş isyan etti. Ayrıca köprünün yüksek gerilim hatlarının altından geçmesi endişe yarattı. 

 

‘Turizm Yolu’ olarak bilinen İzmir’in doğrudan Antalya’ya bağlantısını sağlayacak otoban inşaatının Aydın – Denizli bölümü hızla yapılıyor. Fakat çalışmanın yapıldığı bazı bölgelerde sıkıntılar yaşanıyor. Daha önce sulama kanallarını bölen ve hidrant sistemine etki eden çalışmalar son olarak Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mevkiinde köylülerin Pamukkale ovası ile iletişimini kesti. 

Kocadere’de proje kapsamında yapılan köprü köylülerin doğrudan ovaya gittikleri yolun üzerinde yükseldi. Köprünün yapımı tamamlansa da tarla ve bahçelere giden bir yol açılmayınca köylüler ovaya ulaşabilmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kaldı. İniş ve yokuşlarla yaklaşık 400 metre dolanmak zorunda kalan vatandaşlar duruma isyan etti, bağlantı yolunun yapılmasını istedi. 

Ayrıca yapılan köprünün yüksek gerilim hatlarının altından geçmesi endişe yarattı. Yüksek olan köprü ile gerilim hatları arasındaki mesafeden endişe eden vatandaşlar tedbir alınmasını istedi. 

CHP Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Serkan Tüğdür, Yeni Olay’a yaptığı açıklamada; “İnşaatı yürüten firmanın yetkilileri ile bölgedeki muhtarlarımız bir yıl önce bir toplantı yaptı. Burada muhtarlarımız endişelerini ve taleplerini iletti. Özellikle ovaya ulaşmada bir sıkıntı yaşanmamasını, köprünün hemen yanından yol verilmesini istediler. Fakat çalışmalar tamamlandığında bu yol yapılmadı. Bu nedenle üretici ovadaki bağına, bahçesine, tarlasına gitmek için uzun bir yol kullanmak zorunda kalıyor. Köprü ovaya giriş çıkışları engelliyor. Gerekli bağlantının yapılmasını istiyoruz. Diğer yandan yapılan köprü son derece yüksek. Üzerinden yüksek gerilim hatları geçiyor. Köprü ile hatlar arasındaki mesafe çok alçaldı. Bu konuda da tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı