“TÜNEL KESİNTİSİZ VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TRAFİĞE AÇILMALI”

Yapılan çalışmalar nedeniyle Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayan Honaz Tüneli’nde tek şerit olarak hizmet vermesi hakkında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı, tünelin kesintisiz ve güvenli bir şekilde trafiğe açılması çağrısında bulundu.

Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayan Honaz Tüneli, uzun bir inşaat sürecinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Tünelin açılmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı ve tünelin Ankara yolundan giriş yönü kapatıldı. Uzun ve titiz çalışmalar sonucunda, 8 Ağustos tarihi itibarıyla bu kısım tekrar trafiğe açıldı.Tünelin Antalya yolunda bulunan giriş kısmı şu an için kapatılmış durumda.Bu durumdan hem sürücülerin hem de bölge ekonomisinin etkilendiğini ifade edenMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı,bu sürecin bir an önce sonuçlanması gerektiğini dile getirdi.

BOYACI’DAN ÇAĞRI

Tünelin kesintisiz ve güvenli bir şekilde trafiğe açılması çağrısında bulunan MÜSİAD BaşkanıBoyacı, aynı zamanda daha fazla güvenlik sağlanabilmesi amacıyla tünelde gerekli önlemlerin alınarak, tek şerit üzerinde trafik akışına izin verilmesi gerektiğini de vurguladı. Boyacı, “Honaz Tüneli'nin karşılaştığı güvenlik ve trafiğe uygunluk sorunları, bölge için kritik bir konu haline gelmiş durumda. Yetkililerin bu sorunları en kısa sürede çözerek tünelin verimli ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlaması, hem bölge ekonomisi hem de sürücüler için büyük bir önem arz ediyor" diye konuştu.