DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI 3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Bademli Mahallesi kırsalında çıkan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesinden sonra söndürüldü. Yaklaşık 20 hektarlık ormanlık alan yandı. Bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı bademli Mahallesi’nde bugün öğleden sonra saat 15:00 sıralarında orman yangını çıktı. Ovalıdere Mevkii’nde örtü yangılı ile birlikte başlayan alevler kısa süre içinde Armutlu Belen ve Tahtacı Yurdu olarak anılan kırsal bölgelere sıçradı.

Çevredekilerin ihbarı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı. İlerleyen saatlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de çalışmalara katıldı. Burdur’un da bir kısmını etkileyen yangına Burdur Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi.

orman yangını

’20 HEKTARLIK ORMAN YANDI’
Kontrol altına alınması yaklaşık 3,5 saat süren yangında 20 hektarlık ormanlık alanın yanı sıra bazı bölgelerde örtüler de yok oldu. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü 3 yangın söndürme uçağı,  2 helikopter, 11 arazöz, 7 su ikmal aracı, bir dozer ve bir de kepçe ile müdahalede bulundu. Müdürlüğe ait iki yer ekibinden 150’nin üzerinde personel alanda görev yaptı. Diğer yandan  Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ise 4 tanker ve 6 arazöz ile takviyede bulundu. Bölgede yangının kontrol altına alınmasından sonra soğutma çalışmaları başladı. Ekiplerin yanan bölgeyi bir süre gözetim altında tutarak yeniden alevlenmesini engelleyecekleri öğrenildi.

Bademli Köyü Muhtarı Baki Tekin ise; “Vatandaşlar olayı fark ediyor. Her tarafa haber veriyorlar. Orman Müdürlüğü ekipleri çok çabuk müdahale etti. Uçakların ve helikopterlerin anında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü” ifadelerini kullandı.