ERİS VARYANTI HAKKINDA KONUŞTU

Korona virüsün yeni varyantı olan ‘Eris’, 51 ülkede görülmesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü de bu varyantı izlemeye aldı. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Eris varyantı, Türkiye’de görülmedi. O yüzden henüz Türkiye’de alarm verilmedi” dedi.

2019 yılında ortaya çıkan ve kısa süre zarfında dünyayı etkisi altına alan korona virüs, milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. Virüs nedeniyle dünya çapında önlemler alındı. Yaklaşık 2 yıl süren korona virüs önlemleri,artık tüm dünyada kalktı.Ancak yeni varyantlar çıkmaya devam ediyor. Koronavirüsün gündemdeki yeni ismi ise ‘Eris’ oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 9 Ağustos’ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayınlayarak “izlenmesi gereken varyant” kategorisine aldı. Uzmanlar ise Erisvaryantının şimdiye kadar en hızlı artışa neden olduğu saptanan varyant türü olduğunu bildirdi.

“TÜRKİYE’DE ALARM VERİLMEDİ”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Eris varyantına ilişkin Denizli Yeni Olay’a özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ardıç; “Eris varyantı, 51 ülkede görüldü ama henüz Türkiye’de rastlanmadı. O yüzden Türkiye’de bununla ilgili olarak alarm verilmedi. Eylül-ekim aylarında grip yaygınlaşıyor. O dönem tekrar değerlendirilir diye tahmin ediyorum” dedi.