YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM yüzbinlerce öğrencinin heyecanla beklediği sonuçların açıklandığını duyurdu.  19 Ağustos 2023 Cumartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM) YKS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 2023 YKS sonuçlarına göre tercih yapan yüzbinlerce kişinin yerleştiği üniversite ve bölüm belli oldu.

Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'ye ait https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulama üzerinden sonuçlarına ulaşabilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.” denildi.

YERLEŞEMEYEN ADAYLARA EK TERCİH

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy sosyal medya üzerinden tercih sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili “Sevgili gençler, 2023-YKS yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır” dedi.