MEMUR İŞ BIRAKACAK

Kamu Konfederasyonu Platformu, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura önerdiği teklifi protesto etmek amacıyla yarın iş bırakacak. Hürriyetçi Eğitim Sen Denizli Şube Sekreteri Ferit Yıldız; “Bizler artık avunmak istemiyoruz. Sefalet zammını protesto ediyoruz” diye konuştu.

Hükümetin zam teklifini kabul etmeyen memur sendikaları yarın iş bırakacak. Kamu Konfederasyonları Platformu üyesi sendikalar hükümetin önerdiği zammı protesto etmek amacıyla yarın tüm iş kollarında bir gün iş bırakma eylemi yapacak.

Artan enflasyona karşı kayıtlarının giderilmesi için kamudan etkili ve çözüm odaklı bir teklif bekleyen memurlar, verilen teklifi ise yetersiz bulmuştu.

Hürriyetçi Eğitim Sen Denizli Şube Sekreteri Ferit Yıldız; “Hür olmazsanız ne verirlerse onunla avunur, ne derlerse onunla övünürsünüz. Bizler de artık avunmak istemiyoruz. Kamu Konfederasyonları Platformunun bileşeni olarak toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura önerdiği sefalet zammını protesto etmek için 22 Ağustos 2023 Salı günü tüm iş kollarında bir günlük iş bırakma eylem kararını uygulayacağız. Aynı gün Çalışma Bakanlığı önünde olduğu gibi ilimizde de alanlarda  olacağız ve hakkımızı alana kadar susmayacağız” diye konuştu.

Eyleme; Hür Sen Konfederasyonu, Anadolu Sen Konfederasyonu, Bask Konfederasyonu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışan-Sen Konfederasyonu, Hak-Sen Konfederasyonu, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu ve Tüm Emekliler Sendikası Yurt Sen Konfederasyonu üyeleri katılacak.

MEMUR İŞ BIRAKACAK