DENİZLİ’DE 280 KLİNİK İŞ BIRAKTI

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından 81 ilde iş bırakma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Kent genelindeki yaklaşık 280 veteriner kliniğinin iş bıraktığı Denizli’de; veteriner hekimler, Candoğan Parkı’nda basın açıklaması yaparak isteklerini aktardı.

Veteriner hekimler, bugün 81 ilde iş bırakma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Denizli’de ise yaklaşık 280 veteriner kliniği kepenk kapattı. Denizli Veteriner Hekimleri Odası’nın çağrısı üzerine üyeler, Candoğan Parkı’nda bir araya geldi. 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açılamasında konuşan Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Fevzi Ölmez; “Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız” dedi.

DENİZLİ’DE 280 KLİNİK İŞ BIRAKTI

“VETERİNER HEKİMLER ‘SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI’ KAPSAMINA ALINMALI”

Veteriner hekimlik mesleğinin stratejik bir konumda olduğunun altını çizen Veteriner Hekim Özlem Küçükkepeci İnce; başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere yetkililere seslendi. İnce; “Dünyayı bekleyen pandemiler, gıda krizi ve iklim krizi gibi sorunlar başta olmak üzere, risklerin bertaraf edilmesi, ülkemizin bu süreçleri en az zararla atlatması için alınacak tedbirlerin en başında, bu görevleri yapan veteriner hekimlerin can güvenliğinin ve iş güvencesi ile birlikte kamuda veteriner hekimlik otoritesinin güçlendirilmesi ve özlük haklarının iade edilmesi bulunmaktadır. Ancak, bizler linç ediliyor, darp ediliyor, daha ötesi öldürülüyoruz ve bizlerle birlikte aslında halk sağlığı da ölüyor. Yaşanan süreç, biz veteriner hekimleri yıldırmış, bıktırmış ve artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanları için düzenlenen yıpranma payı, ek gösterge, maaş iyileştirmesi vb. tüm özlük hakları konularında ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nda veteriner hekimler kapsam dışı bırakılmış ve dışlanmışlardır. Meslektaşlarımız büyük umutlarla başladıkları mesleklerini bırakmakta, özellikle genç meslektaşlarımız geleceklerini yurt dışında aramaktadırlar. Veteriner hekimler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Sağlık Hizmetleri Sınıfında tanımlanmıştır, vakit kaybetmeden gereği yapılmalı, veteriner hekimliğin hangi alanında olursa olsun yaptıkları hizmetlerle kamu sağlığını koruyan tüm veteriner hekimler ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamına alınmalıdır. Şiddeti oluşturan unsurlar ortadan kaldırılmalı, şiddet tavizsiz cezalandırılmalı, kanunlar ve bilimsel gerçekler önünde sağlık çalışanı olan veteriner hekimlere hakları iade edilmelidir” diye konuştu.

DENİZLİ’DE 280 KLİNİK İŞ BIRAKTI