8 KAPLUMBAĞA DENİZE SALINDI

Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAMER) tarafından tedavisi tamamlanan 8 deniz kaplumbağası denizle buluştu.

Muğla'nın Ortaca İlçesi’ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisinin yanı sıra yuvalama kumsallarında koruma çalışmaları ile çeşitli bilimsel araştırma projeleri yürütüyor. Yaralı deniz kaplumbağalarının tedavi ve doğal ortamlarında yaşayabilir safhaya kadar bakımının yapıldığı merkezde, deniz kaplumbağalarının yuvalama, beslenme, kışlama ve göç yolları ile yaralanma ve ölüm sebepleri üzerine araştırmalar yapılıyor. Kaplumbağa sahili olarak da bilinen İztuzu Plajı'ndaki merkezde rehabilitasyonu tamamlanan ya da yuvalamasını bitiren deniz kaplumbağalarının göç yolları izleniyor. Bu kapsamda tedavisi tamamlanan deniz kaplumbağaları hafta sonu denizle buluştu. Defne, Aybala, Calipso, Menolya, Selcen Sultan, Siyah Papatya, Artemis ve Bella isimleri verilen deniz kaplumbağaları, düzenlenen törenle kumsaldan sahile bırakıldı.

8 KAPLUMBAĞA DENİZE SALINDI

Törene, Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Tuğgeneral Ali Gemalmaz, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Dalyan Karakol Komutanı Teğmen Batuhan Karagöz ve davetlilerin katıldığı törende, takip edilmek üzere çip takılan deniz kaplumbağaları denize yol aldı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. anısına, merkezde kaplumbağa kaideli, minyatür Orhun Abideleri anıtının açılışı gerçekleştirildi.

8 KAPLUMBAĞA DENİZE SALINDI