ÖĞRENCİ YURTLARINDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrenci yurtlarında bakım ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden verilen bilgilere göre, deprem felaketi sonrasında Denizli'deki öğrenci yurtlarında 5218 depremzede misafir edildi. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde yurt binaları ve ortak kullanım alanları bakıma alındı. Devlete bağlı 11 öğrenci yurdunda boya, badana, temizlik, bakım, onarım, ilaçlama ve hijyen çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

DENİZLİ'DEKİ YURT KAPASİTESİ VE ÖZELLİKLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırımları arasında bulunan ve yapımı üç yıl süren Kampüs bölgesindeki 2000 kişilik 5 bloklu öğrenci yurdu tamamlandı. Denizli il merkezinde 6, ilçelerde 5 olmak üzere toplam 11 öğrenci yurdu bulunuyor. Bu yurtlarda toplamda 12.390 yatak kapasitesi ile hizmet verilmekte olup, öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için alanlar sunuluyor.

İL MÜDÜRÜ İLMAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yurtlardaki çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, 2022 yılında Denizli yurtlarına başvuran tüm öğrencilerin yerleştirildiğini ve hiçbir öğrencinin mağdur olmadığını belirtti. Ayrıca, bu yıl da tüm öğrencilerin yerleştirilmesi için planlamalar yapıldığını ifade eden İlman, Pamukkale Üniversitesi'ni kazanan öğrencileri de tebrik etti.