ŞEFTALİ, ÜRETİCİSİNİ MEMNUN EDİYOR

Çivril İlçesi’nde hasat dönemi devam eden şeftalinin kilosu, 19-22 TL arasında değişiyor. Şeftaliye olan talebin artması, şeftali üreticisini memnun ediyor.

Çivril İlçesi’nde bu yılki şeftali hasadı dönemi ağustos ayının ortalarında başladı. Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen hasat döneminde sabahın erken saatlerinde toplanan şeftaliler, yapılan işlemlerin ardından tek kullanımlık kasalara sıralanıyor. Çivrilli üretici Raşit Önen, üreticiler olarak bu yıl ki şeftali fiyatından memnun olduklarını söyledi. Şeftalide arz talep dengesiyle birlikte bu yıl üreticinin para kazanacağına dikkat çeken Önen, “Çivril İlçesi Haydan Mahallesi’nde yaşıyorum. Şu anda üretimini yapmış olduğumuz şeftali bahçesi, 6 bin 500 metrekaredir. Toplam 290 ağaç var. Bu tarlada iki cins şeftali mevcut. ‘10 numara’ diye isimlendirdiğimiz Vecia, ‘Hale’ isimli diğer çeşidimiz bulunuyor. Bu ağaçlarımızın fidanları dahi kendi üretimimiz. 2009 yılından itibaren fidan üretimi de yapmaktayız. Çivril’e elimizden geldiği kadar bilinen yeni cinsleri kazandırıp vatandaşın gelirini artırma yönünde katkıda bulunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEFTALİ, ÜRETİCİSİNİ MEMNUN EDİYOR

“TALEP ARTIŞIYLA FİYAT GAYET GÜZEL”

Şeftalinin bu yıl üreticisini üzmeyeceğini anlatan Önen, “Şu an için bahçemizden 20 ile 23 ton civarında bir rekolte bekliyoruz. İlk etapta satılan bahçelerimiz oldu. Fiyatlar, çok fazla memnun edici değildi ama şu anda şeftaliye olan talebin artması sebebiyle fiyatlar gayet güzel, çiftçiyi tatmin edecek. Kilosu 19-22 TL arasında şeftali satışı büyük boylarda yapılmaktadır. Bu da bizim için yeterli. Allah’ım diğer sezonların da inşallah bu şekilde bereketli ve ürünlerimizin değerli kılmasını nasip eder” diye konuştu.

 

ŞEFTALİ, ÜRETİCİSİNİ MEMNUN EDİYOR