ULUSLARARASI FESTİVAL 8 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Çivril, Cumhuriyetin 100. yılına özel, 25. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 25.'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. İlçede 8-10 Eylül tarihlerinde kutlanacak festival, 1995 yılında başlamış olup, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde kutlanmak isteniyor.

Elma ve şeftali hasadı ile başlayacak olan festivalde birbirinden ünlü sanatçılar, eğlenceli yarışmalar ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarla büyük bir coşku yaşanacak. Festival Komitesi, etkinlikle ilgili son düzenlemeleri tamamladı. Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi, Uşak Caddesi ve tren istasyonu alanında gerçekleştirilecek festival, 8 Eylül Cuma günü Haydan, Emircik ve Balçıkhisar Mahallelerinde başlayacak elma ve şeftali hasadı ile start alacak. Gün içinde "Çivril'de Meyvecilik ve Tarım" sempozyumu düzenlenecek.

Festivalin açılışı, cuma günü saat 17.00'de kortej yürüyüşü ile yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda Festival Çelengi'nin sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları yapılacak, festival kurdelesi kesilecek ve katılımcılar festival alanını gezecek. Akşam DJ performansı ve Alperen Kekilli'nin halk konseri ile devam edecek.

Festivalin ikinci gününde "Pedalları Doğa için Çevir" Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndan start alacak 56 kilometrelik bisiklet turu düzenlenecek. Gün içinde "Çivril Miryokefalon (Myriokephalon) Savaşı'nın Türk Tarihi Açısından Önemi" paneli ve 1176 Derneği ile Miryokefalon Savaş Alanı Gezisi sunumu yapılacak. Akşam, Cumhuriyet Meydanı'nda Sıla Şahin, Samet Kardeşler ve Semicenk konserleri düzenlenecek.

Festivalin son gününde Beycesultan Kazı Alanı Toplantı Salonu'nda "Çivril ve Beycesultan Tarihi" paneli gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek yarışmalar ve ödül töreninin ardından Sezer Sarıgöz ve Derya Uluğ konserleri ile festival sona erecek.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli'nin en büyük festivali olan Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali'ni Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde kutlayacaklarını belirtti ve 8-10 Eylül'de tüm misafirleri Çivril'e davet etti.

çivril festival 2023