BAŞKAN VURAL’DAN FESTİVALE DAVET

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Çivril Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali, 8-9-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festivalin lansmanını yapan Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Festivali beraberce gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Çivril Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, İlçe Ziraat Odası’nın destekleriyle bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Çivril Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali, 8-9-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin programı da netleşti. 8 Eylül Cuma günü saat 10.00’da elma ve şeftali hasadıyla başlayacak olan festival, saat 13.30’da Demiryolu Gar Binası Konferans Salonu’nda ‘Çivril’de Meyvecilik ve Tarım’ konulu sempozyumla devam edecek. Sempozyumun ardından saat 17.00’de kortej yürüyüşü ve festivalin açılış programı yapılacak. Saat 20.30’da DJ Performans ve 22.00’de de Alperen Kekilli halk konseri yapılacak.

SEMİCENK ÇİVRİL’DE SAHNE ALACAK

Festivalin ikinci günü olan 9 Eylül Cumartesi günü ise saat 10.00’da bisiklet turu yapılacak. Saat 11.00’de ise ‘Çivril Miryokefalon Savaşı’nın Türk Tarihi Açısından Önemi’ konulu panel düzenlenecek. Saat 14.00’te ise 1176 Derneği ile alan gezisi yapılacak. Saat 16.00’da atlı cirit oyunları gösterisi yer alacak. Festivalin ikinci günü akşamında ise saat 20.00’de Sıla Şahin-Samet kardeşler, 22.00’de ise Semicenk sahne alacak.

FESTİVAL, DERYA ULUĞ KONSERİYLE SONA ERECEK

Festivalin son günü 10 Eylül Pazar günü ise Beycesultan Kazı Alanı Toplantı Salonu’nda saat 13.30’da yapılacak ‘Çivril Beycesultan Tarihi’ konulu panel ile başlayacak. Saat 18.00’den itibaren ‘En Ağır Bisiklet Binme Yarışması’, ‘En Kısa Sürede Elma ve Ayçekirdeği Yeme Yarışması’, ‘En İyi Elma Üreticisi Yarışması’ ve  ‘En İyi Elma Üreticisi Yarışması’ yapılacak. Yarışmaların ardından ödüllerin takdimi gerçekleştirilecek. Festival; Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan saat 20.00’deki Sezer Sarıgöz, 22.00’deki Derya Uluğ halk konserleriyle son bulacak.

“FESTİVALİ BERABERCE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, İlçe Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Zeki Karahan ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul’un da katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde festivalin tanıtımını yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Vural; “Çivril Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, İlçe Ziraat Odası, Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu festivali gerçekleştiriyoruz. Gayemiz, Çivrilimizin tarihi dokusu, doğa güzellikleri verimli topraklarında yetişen meyvelerin tanıtımı ve uluslararası pazarlarda daha iyi yer etmesidir. Festivalimiz, 1995 yılında düzenlenmeye başladı” dedi. Festival programı hakkında bilgi veren Başkan Vural; “Dolu dolu bir festivali beraberce gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.