BEYAZ CENNETTE MÜZE KART BEREKETİ

Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’ye bu yılın ilk sekiz ayında 1 milyon 512 bin 648 kişi giriş yaptı. Müze Kart kullanımının da yaygınlaşmasıyla ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 17,64 artış yaşandı.

 

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı Pamukkale travertenlerini yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretçi verilerinde yerli turist sayısının Müze Kart kullanımının da yaygınlaşmasıyla birlikte artmaya başladığı dikkat çekiyor. Bir çok yerli turist beyaz cennete artık Müze Kart ile giriş yapıyor.

Pamukkale Ören Yeri ağustos ayı ziyaretçi sayıları açıklandı. 2023 Yılı Ağustos ayında Pamukkale’yi 362 bin 883 kişi ziyaret ederken yüzde 3,17 artış gerçekleşti. Geçen yıl aynı ayda 351 bin 706 kişi ziyaretçi Pamukkale’ye giriş yapmıştı. Bu yılın Ocak-Ağustos döneminde ise beyaz cennete yerli ve yabancı turist giriş sayısı toplam 1 milyon 512 bin 648 kişi olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl Pamukkale ören yerine Ocak ile Ağustos ayları arasında 1 milyon 285 bin 795 kişi ziyaret etmişti. Sekiz aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 17,64 artış yaşandı.

BEYAZ CENNETTE MÜZE KART BEREKETİ

“BURASI ÇOK GÜZEL”

Beyaz güzelliğiyle göz kamaştıran Pamukkale’yi Fransa’dan ikinci defa ziyarete gelen Selvinaz Yaman, “Önceki gelişimde akşama doğru Pamukkale’yi gezmiştim. Bu sefer ailemle birlikte geldim. Burası çok güzel, tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Pamukkale gerçekten dünyada tek ama Fransa’da da gezilecek yerler var” dedi.

BEYAZ CENNETTE MÜZE KART BEREKETİ

“DOĞANIN BİR HEDİYESİ”

Bursa’dan gelen Duran Boz ise, Pamukkale’ ye uzun süredir gelmek istediğini belirterek, “Pamukkale’yi çok güzel buldum ama fotoğraflarda baktığımda suyu çoktu, azalmış. Gezilecek görülecek bir yer herkese tavsiye ederim” şeklinde konuştu. Eşi Züleyha Boz da, “Ben böyle bir yer hiç görmedim, çok güzel. Denizli konum olarak da çok güzel, suyu da bol. Çok enteresan; doğanın bir hediyesi diye düşünüyorum” dedi.

BEYAZ CENNETTE MÜZE KART BEREKETİ