EMLAK SATIŞINDA YENİ DÖNEM

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle artık emlak ilanı vermek için yetki belgesi almak zorunlu hale geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle artık emlak ilanı vermek için yetki belgesi almak zorunlu hale geldi.

YETKİ BELGESİ OLMADAN İLAN YAYIMLANAMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesi sonrasında, emlakçılık yetki belgesi olmadan taşınmaz alım satımı için ilan verilemeyecek. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" ifadesini kullandı.

SAHTE İLANLARA CEZA YOLDA

Güleroğlu, sahte ve asılsız ilanların önüne geçmek için yaptırım ve ceza uygulanacağını belirtti. "Bir süredir bazı kişiler, '500 bin ya da 800 bin liraya satılık ev var' diyerek sahte ilan kullanıyordu" dedi. Ayrıca, emlakçıların yetki belgesi almadan ilan giremeyeceğini ve daire satışı için emlak danışmanıyla çalışılacaksa sözleşme yapılmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

YETKİ BELGESİ ALINDIYSA BAŞKASI İLAN GİREMEYECEK

Güleroğlu, sahte ilanların artışına dikkat çekerek, "Eğer evi satacak kişiden yetki belgesi alındıysa, bu ilanı başkası giremeyecek" dedi. Aynı ilanın birden çok emlak ofisi tarafından girilmesi durumunda, mal sahibinin zarara uğrayabileceğini belirtti.


ŞÜPHELİ İLANLAR İÇİN CİMER'E BAŞVURUN

Güleroğlu, yeni düzenlemenin hem vatandaşları hem de emlakçıları koruduğunu vurgulayarak, kötü niyetli emlak danışmanlarının vatandaşları zarara uğratmasının önüne geçileceğini belirtti. "Herhangi bir sıkıntı gördüklerinde CİMER'e şikayet ederek, kişilerin ceza alması sağlanabilir" dedi.

KAÇAK EMLAKÇILIĞA SON

Güleroğlu, gayrimenkul sahiplerinin danışmana ihtiyaç duymadan evini satabileceğini, ancak emlakçıların kendi evleri gibi ilan verip komisyon alamayacaklarını belirtti. "Kaçak emlakçılığın önüne geçilecek" dedi.