KAYMAKAM USLU DENİZLİ'YE VEDA ETTİ

İstanbul Zeytinburnu Kaymakamlığına atanan Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, personelle vedalaşarak Denizli'den ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığının 24.08.2023 tarihli ve 32289 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/388 sayılı kararı ile Zeytinburnu Kaymakamı olarak atanan Merkezefendi Kaymakamı  Dr. Adem Uslu, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile başka bir ile atanan İlçe Kaymakamları için düzenlenen veda yemeğinin ardından Denizli protokolünü ayrı ayrı ziyaret ederek vedalaştı.

Merkezefendi Kaymakamlığı görevine 20.09.2018 tarihinde başlayan Dr. Uslu, dün kaymakamlık personeli ile vedalaşarak yeni görev yerine gitmek üzere Denizli'den ayrıldı.

KAYMAKAM USLU DENİZLİ'YE VEDA ETTİ

GERİYE KALANLAR

Kaymakam Uslu, ayrılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "5 yıldır büyük bir fedakarlık ve iştiyakla görev yaptığım Merkezefendi İlçemizden bugün itibarıyla ayrıldım. Yolumuz İstanbul Zeytinburnu'na doğru… 5 dolu yıldan geriye kalan; hatıralar, hatırda kalanlar, her daim hatırlanacak olanlar, kalın sağlıcakla…" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM USLU DENİZLİ'YE VEDA ETTİ

ADEM USLU KİMDİR?

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1970 yılında doğdu. Manavgat Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1988 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden iyi derece ile mezun oldu. 1993 sonbaharında İçişleri Bakanlığı'nca yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp 1994 Mayıs ayında Afyon Kaymakam adayı olarak atandı. Dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere Haziran 1995-Şubat 1996 tarihlerinde 8 ay süreyle İngiltere'nin Salisbury ve Bournemouth kentlerinde bulundu.

Kayseri İncesu ve Konya Hüyük ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görevlerde bulunduktan sonra 1997 Haziranında Denizli Beyağaç ilçesi Kaymakamı olarak atandı. Bu görevde iken askerlik hizmetini 259. Kısa Dönem olarak tamamladı. 2000 yılında Artvin Murgul, 2002 yılında Elazığ Keban, 2005 yılında Adana Pozantı, 2007 yılında Manisa Sarıgöl Kaymakamlığına atandı. 2012'de Afyonkarahisar Vali Yardımcılığına atandı.

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yakın Çağ Tarihi Bölümü’nde "1840 - 1856 Yılları Arasında Rusya'nın Balkan Politikası ve Bu Politika Çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğu ile İlişkileri" konulu teziyle 15.02.2007 tarihinde Yüksek Lisansını tamamlayan Adem Uslu, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında "2000'li Yıllarda Türk Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Çalışmalarının Mülki Sistem ve Mülki İdare Amirliği Mesleği Üzerindeki Etkileri" konulu teziyle doktorasını tamamladı ve Kamu Yönetimi Doktoru unvanını aldı.

Mülki idare amirliğinin yanı sıra yazar, diplomasi ve dış politika uzmanı olan Dr. Uslu, iyi derecede İngilizce biliyor, öğretmen Betül hanım ile evli olup Alpaslan ve Elif Bilge adında 2 çocuk sahibidir.

KAYMAKAM USLU DENİZLİ'YE VEDA ETTİ

YENİ KAYMAKAM DEMİR KARTAL'DAN AYRILDI

Son Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Merkezefendi Kaymakamlığına atanan Abdullah Demir de 17 Eylül 2018'den bu yana görev yaptığı İstanbul Kartal Kaymakamlığında mesai arkadaşları ile vedalaşarak kentten ayrıldı.