KAÇAK AVCILARA CEZA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce Çivril'de kaçak avlananlara yönelik yapılan denetimde, kaçak olarak 15 kuşu avlayan 4 kişiye, toplam 21 bin 300 lira ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) kaçak avcılara göz açtırmıyor. Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin geliştirilmesi ve korunması için çalışmalar yapan DKMP ekipleri, yaban hayatının sürekliliğinin sağlanması için kaçak avcılara karşı kontrol ve denetimler gerçekleştiriyor.

15 KUŞU AVLAMIŞLAR

DKMP Denizli Şube Müdürlüğü Çivril Şefliği, gelen ihbarı değerlendirdi. Bunun üzerine ekiplerin ilçeye bağlı Gürpınar Mahallesi'nde yaptığı kontrol ve denetimlerde avcılık belgesi olmayan 4 kişinin kaçak olarak 15 kuşu avladığı tespit edildi.

KAÇAK AVCILARA CEZA

21 BİN 300 TL CEZA KESİLDİ

Kaçak avcılık yaptıkları belirlenen şahıslara Çivril Şefliği Koruma ve Kontrol Ekibi ve Fahri Av Müfettişi tarafından toplam 21 bin 300 lira idari para cezası kesildi. Haklarında cezai işlem uygulanan şahısların av malzemelerine de el konuldu. Yetkililer, avcılık belgesi olmadan ve av sezonu dışında av yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.