BEYAĞAÇ'TA YAPIMI SÜREN ZEYTİNYAĞI ÜRETİM TESİSİNDE SONA DOĞRU
Denizli Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma destekleri kapsamında Beyağaç ilçesinde yapımı süren Zeytinyağı Üretim Tesisi kısa süre içinde tamamlanarak hizmete alınacak. Belediye Meclisi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin 15-20 gün sonra tamamlanacağının müjdesini verdi.
Kentin kırsal bölgelerinde üretimi artırmak ve çiftçinin daha fazla kalkınmasına destek vermek amacıyla tarım ve hayvancılığa büyük destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ve Beyağaç ilçelerindeki zeytin üreticilerinin yararlanması için Beyağaç İlçesi’nde Zeytinyağı Üretim Tesisi inşaatına başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk birleşiminde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin 15-20 gün sonra tamamlanarak hizmete alınacağını açıkladı.
SEZONA YETİŞECEK
Tesisin durumu hakkında üyelere bilgi veren Başkan Zolan, “Denizli’de her geçen gün zeytin üreticisi artıyor. Aslında en çok zeytin üretiminin yapıldığı ilçemiz Kale’dir. Gerçekten Kale’de güçlü bir zeytin üretimi var. Orada zeytinyağı üretim tesisi ile ilgili birçok tesis özel sektör tarafından yapılmış durumda. Beyağaç İlçesi’nden bize gelen yoğun talep sonrası aldığımız bir arsa üzerine ‘Zeytinyağı Üretim Tesisi’ inşaatına başlattık. Bu sezon zeytinyağı üretimi burada yapılacak. Tesisimiz 15-20 gün sonra bitecek ve faaliyete geçecek. Tesisi işletmesinin yerelde daha hızlı yürütülmesi için Beyağaç Belediyesi’ne tahsis edeceğiz” dedi.
TESİS İLE NÜFUSUN KIRSALDA TUTUNDURULMASI HEDEFLENİYOR
Tesis ile Beyağaç İlçesi’nde bulunan zeytin üreticilerinin ürünlerinin zeytinyağına dönüştürüleceği ve böylece ürünlerinin katma değerinin yükseltilmesine olanak sağlanacağı belirtildi. Bölgedeki çitçilerin üretimde katma değeri yükseltme talepleri üzerine başlatılan çalışma ile üretici birlikleri ve aile işletmelerinin kapasitelerinin yükseltilmesi, istihdamın artırılması, kırsal yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, bölge halkının düzenli ve yeterli gelir imkanlarına kavuşturularak refah düzeylerinin artırılması ve nüfusun kırsalda tutundurulması hedefleniyor.