İLK EVİNİ ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Hükümet, yüksek ev kiraları ve emlak fiyatlarına karşı vatandaşları desteklemek adına düşük faizli kredi imkanı sunacak. Bu kapsamda, 81 ilde konut arzını artırmak için çalışmalar başlatıldı.

Hükümet, ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşları desteklemek için harekete geçti. Bu kapsamda, 81 ilde konut arzını artırmak adına adımlar atılıyor. Kamu bankaları aracılığıyla sağlanacak düşük faizli kredi desteği için tüm gözler Meclis'in Ekim ayında açılmasına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Uygun maliyetlerle konut arzını artırmak durumundayız. Önümüzdeki dönemde konut arzının arttığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İLK EVİNİ ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olunacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Orta Vadeli Program'ında belirttiği üzere, dar gelirli vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma imkânı sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, uygun kredilendirme sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Uzun vadeli bir konut kredisi uygulaması planlanıyor. Bu kapsamda, ilk kez konut alacaklara 1.20 seviyelerinde faiz oranı sunulacak.

İLK EVİNİ ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

İnşaat Sektörüne Yönlendirme

Orta Vadeli Program'da belirtilen hedeflere göre, inşaat sektörü dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut, işyeri ve arsa projelerini hayata geçirecek.

Afet riski yüksek bölgelere sosyal konut üretiminde öncelik verilecek. Kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılacak ve afetlere dayanıklı şehirlerin oluşturulması desteklenecek.