DENİZLİ'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Denizli’de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

Kent protokolü sabah saatlerinde valilik binası önündeki Atatürk Anıtı etrafında toplandı. Kamu kurumları ve Denizli Muharip Gaziler Derneği’nin çelenk sunma töreninin ardından dernek başkanı Hamdi Helvacılar bir konuşma yaptı.

Gazilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Helvacılar memleketleri uğruna canlarını siper eden gazilerin gününü kutlayarak; “Atamızın 19 Eylül 1921’de gazi unvanı ile onurlandırıldığı, mareşal rütbesi ile tavtif edildiği günün yıldönümünü kutlamak için bir aradayız. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için toplandık. Gaziler Günü; Türk Milleti’nin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, canları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını vücudunun bir bölümünü kaybeden, aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür” ifadelerini kullandı.

Törene TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri erkan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

DENİZLİ'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

İŞTE GAZİLER GÜNÜ MESAJLARI

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün: “Vefakâr ve iman dolu bir ruhla kazanılmış vatan toprağımızı da kahramanlıklarıyla dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımızı da bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize daima minnet ve şükran duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeden destansı bir mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaktır”

MHP İl Başkanı Yılmaz: "Gazilik, fedakarca, kahramanca, yürekli bir şekilde candan ve serden vazgeçmeye hazır oluşun kararlılık beyanıdır. Gazilik, şehadeti göze almış, varlığını hiçe saymış, vakarını haysiyetiyle sarmış ahlak burçlarının ve adam gibi adam olanların unvanıdır. Tarih boyunca ihanet inancın karşısında tutunamamış, işgal ve istila hevesleri milli şuurumuz karşısında asla duramamıştır. Türk milleti hem gaziliğin hem de şehadetin yuvasıdır. Gazilerimizle şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Gazilerimiz vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık sevdasının simgeleridir. Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek şu günkü sancılı ve sıkıntılı ortamda herkesin en temel sorumlulukları arasındadır”

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum: “Bugün, Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiği büyük kahramanlık sonucu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanı verildiği müstesna bir gündür. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Vatanın bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerimiz tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan: “Bu uğurda vatanı için canı pahasına mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızın, şehit ailelerinin her türlü sorun ve sıkıntıdan uzak bir şekilde iyi koşullarda yaşatılması devletin en önemli görevidir. 19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak kutlanması, kalbimizdeki yerleri her daim farklı olan kahraman şehitlerimize, gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı veriyor. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum"