TÜİK'İ PROTESTO EDEN 5 SENDİKACI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Aralarında Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da bulunduğu 5 sendikacı, TÜİK’in enflasyon verilerini protesto ettikleri eylemleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Burnu çatlayan, kulağına yumruk alan, biber gazı nedeniyle kalp krizi geçiren sendikacılar ‘Hayatın olağan akışını engellemek’ ile suçlandı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 9 Haziran 2022 Perşembe günü Ankara’da Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önünde enflasyon rakamlarını protesto yapılmıştı. Polis engeliyle karşı karşıya kalınan eylemde, aslen Denizlili olan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve beraberindekiler yaralanmıştı.

5 SENDİKACI GÖZALTINA ALINMIŞTI

O dönemki Genel Başkan Mehmet Balık, dönemin Konfederasyon Mali Sekreteri Mücahit Dede, Eğitim-İş Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Himmet Suat Sadış, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen gözaltına alınmıştı. 5 sendika yöneticisi, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Olay sonrası gözaltına alınan 5 sendika yöneticisi hakkında “Trafiği ve yaya hareket alanını kapatmak”, “Hayatın olan akışını engellemek” ve “Polisin ‘Dağılın’ uyarısına uymamak” suçlarından dava açıldı.

TÜİK'İ PROTESTO EDEN 5 SENDİKACI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

4,5'AR YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 sendika yöneticisi hakkında 4,5'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Ankara 34 Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması ise bugün yapıldı. Dava, ikinci duruşma için 22 Şubat 2024’te ertelendi.

TÜİK'İ PROTESTO EDEN 5 SENDİKACI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

“EMEKÇİLERİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, davanın ilk duruşması sonrasında açıklamalarda bulundu. Aydoğan; “TÜİK’in yalanlarını ortaya çıkardığımız bir basın açıklaması girişiminde polisin orantısız şiddetine maruz kalmıştık. O gün gözaltına alınmıştık, sağlık sıkıntısı da yaşamıştık. Bu olayda hakkımızda dava açılmıştı. Bugün Ankara Adliyesi’nde görülen dava, 22 Şubat’a ertelendi. 22 Şubat’ta beraat edeceğiz. Emekçilerin hakkını dimdik şekilde savunmaya devam edeceğiz” dedi.