BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ'NDE YENİ DÖNEM

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

BES'te Yeni Dönem: Kısmi Ödeme Koşulları Belli Oldu

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılar, sözleşmelerini sonlandırmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadarını konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlar için kullanabilecek. Kısmi ödeme tutarı, başvuru sonrasında gerçekleştirilecek. Devlet katkısının oranı, talep durumuna göre değişiklik gösterecek.

Doğal Afet ve Eğitimde Özel Koşullar

Edinilen bilgiye göre, doğal afet ve eğitim durumlarında kısmen ödenen tutarın yüzde 25'i oranında devlet katkısı sağlanacak. Eğitim için yapılan kısmi ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olacak. Ancak doğal afet durumunda kısmi ödeme için herhangi bir süre şartı bulunmayacak. Öğrenciler, 4 yıl süresince kendi hesaplarından kısmi ödeme alarak eğitim masraflarını karşılayabilecekler.

Kısmi Ödeme Şartları ve Kısıtlamaları

Kısmi ödemeden faydalanabilmek için sözleşmelerin en az 5 yıl yürürlükte olması ve katkı paylarının ödenmiş olması gerekiyor. Her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılabilecek. Ancak kısmi ödeme başvurusunda bulunan katılımcılar, başvurudan itibaren 3 yıl süresince sözleşmelerini sonlandıramayacaklar.