YÜZDE 90 ZAM GELDİ

Avukatlık ücret tarifesi yenilendi. Hukukçulardan bürolarında danışmanlık hizmeti almak isteyenler ilk bir saat için 2 bin 300 lira ödeyecek. Kira kontratı hazırlatmak da 4 bin 400 lira olacak.

Türkiye Barolar Birliği avukatlık asgari ücret tarifesini yeniledi. Tarife Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre avukatlık ücretlerine yüzde 90 zam geldi.

Avukatları çok uzun süredir mağdur eden tarifelerin yenilenmesi sırasında ÜFE, TEFE değerleri, enflasyon ve çeşitli kalemlerdeki ortalama değerlerin baz alındığı kaydedildi.

BÜRODA SÖZLÜ DANIŞMA 2 BİN 300 TL

Yayımlanan tebliğ ekinde avukatlara ödenecek ücret tarifeleri kalem kalım sıralandı. Buna göre büroda sözlü danışmanlıkta ilk bir saat için 2 bin 300, takip eden her saat için bin 300 lira ödenecek. Çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 4 bin 800, izleyen her saat için 2 bin 500 lira ödenecek.

Avukatlara dilekçe ve ihtarname yazdırmanın bedeli 3 bin 600, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında ise 4 bin 400 lira ödeme yapılacak.

Belirlenen diğer tarifelere Türkiye Barolar Birliği’nin internet sayfasından ulaşılabilecek.