ONLARIN DERDİ DE KALİFİYE İŞ GÜCÜ!

Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği (DİMSİAD) 34. kuruluş yıldönümünü geniş katılımlı bir etkinlikle kutladı. Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Başkanı Kemal  Yıldırım, sektörün en önemli sorununun kalifiye işgücü eksikliği olduğunu söyledi.  DİMSİAD işbirliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte TİMDER Akademi bünyesinde bir dizi online eğitim düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.

DİMSİAD’ın Pamukkale’de bir otelde düzenlediği 34. Kuruluş yıldönümü kutlamasına  TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, TİMFED Başkanı Kemal Yıldırım ve DİMSİAD üyesi iş insanları katıldı.

EN ÖNEMLİ SORUN NİTELİKLİ ELEMAN

DİMSİAD Başkanı Halil İbrahim Çerçi, 1989’da kurulan derneğin kurumsal yapısı ile bugünlere geldiğini belirtirken TİMFED Başkanı Kemal Yıldırım da sektörün ara eleman sıkıntısına dikkat çekti. Nitelikli eleman ihtiyacının sektörün en yakıcı sorunu olduğunu belirten Yıldırım, bu durumu  tespit ederek, 19 yıl önce federasyon bünyesinde TİMDER Akademi’yi kurarak 16 binin üzerinde sektör çalışanına eğitim ve bu eğitimlerin sonunda sertifika verdiklerini söyledi. Yıldırım, DİMSİAD organizasyonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları temaslar neticesinde TİMDER Akademi’nin online eğitimlerini gerçekleştirme kararı aldıklarını açıkladı.

ONLARIN DA DERDİ  KALİFİYE İŞ GÜCÜ!

DENİZLİ DE 1. DERECE DEPREM KUŞAĞINDA

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olarak kentlerini depreme dayanıklı hale getirecek dönüşümü bir an önce tamamlaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “İki gündür Denizli’deyim. Denizli de birinci derece deprem bölgesinde. Gördüğüm kadarıyla merkezde bazı bölgelerde inşaat stoğu gözden geçirilmeli. İstanbul ve İzmir’de sistem dönüşmedi. Dönüşüm ada bazlı yapılmadığı için acil müdahale ekiplerinin doğru ve hızlı bir şekilde müdahale yapması mümkün olmuyor. İtfaiyenin ve ambulansların bu yapılaşmalar sırasında girememesi çok büyük bir sorun. Bu sebeple Denizli'nin de ada bazlı dönüşümü gerçekleştirmesi büyük önem taşıyor. Umuyorum ki bu konuda gerekli adımlar atılır” diye konuştu.

BİZ DE MAĞAZALARIMIZDA GIDA MADDESİ SATALIM

Zincir market ve AVM’lerde her türlü inşaat, tesisat malzemesinin satılmasının haksız rekabete yol açtığını dile getiren Yıldırım, “Herkes her işi yapmamalı. Üç harfliler olarak tabir ettiğimiz zincir marketlerde artık tekne bile satılıyor.  Bizim de büyük yapı market mağazalarımız var. Biz de orada gıda maddesi mi satalım? Herkes her işi yapmamalı” dedi.

ONLARIN DA DERDİ  KALİFİYE İŞ GÜCÜ!

AMACIMIZ FELAKET ÖNCESİ GEREKLİ ADIMLARI ATABİLMEK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kentsel dönüşüm konusunda çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak arama kurtarma, barınma ve kentsel dönüşüm gibi konularda eylem planlarının hazır olduğunu ifade eden Zolan, "Denizli'de depremle ilgili tedbirleri almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız felaketler sonrasında değil, öncesinde gerekli adımları atabilmektir. İhtiyaç duyulan ekipmanlarla donatılmış arama kurtarma ekipleri, barınma alanları ve kentsel dönüşüm projeleriyle felaketlerin etkilerini minimize etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

ONLARIN DA DERDİ  KALİFİYE İŞ GÜCÜ!

34. YIL PASTASI KESİLDİ

TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca da “Sektörün ara eleman ihtiyacını gidermek için 19 yıl önce TİMDER Akademi’nin hayata geçirilmesi çok değerli. Bu çabaların artarak devam etmesini diliyorum” dedi. Gece sponsorlara ve derneğim seki başkanlarına plaket takdimi ile son buldu. 34. yıl pastası TİMFED Başkanı Kemal Yıldırım, DİMSİAD Başkanı Halil İbrahim Çerçi ve dernek üyeleri tarafından kesildi.