ÖĞRENCİLERDEN EYLEM: YURTLARIN KAPASİTESİ ARTIRILSIN

Denizli’de TİP üyesi öğrenciler KYK yurdu önünde toplanarak açıklama yaptı. Öğrenciler yurt kapasitelerinin artırılmasını ve burs alan öğrencilerin sayısının artırılmasını istedi.

TİP üyesi öğrenciler Kınıklı’daki KYK yurtları önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Batuhan Beli, konut fiyat ve kiralardaki artışlara dikkat çekerek öğrencilerin ev bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

Burs miktarlarının da yetersiz olduğunu kaydeden Beli, “KYK yurtları hem nicelik hem de nitelik olarak yetersiz durumdadır. Üniversiteye giden her 100 öğrenciden sadece 8’i yurtta kalma şansına sahip olabilmektedir. Buna rağmen yurt kapasitesini artırmış görünmek için odaların kontenjanları artırılarak yurtların niteliği düşürülmekte, yetersiz çalışma ve saklama alanı gibi sorunlara yol açmaktadır. Yemekler yeterli ve besleyici olmaktan çok uzak olup, sıklıkla asgari hijyen koşullarını bile karşılamamakta ve zehirlenme dahil sağlık sorunlarına yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM: YURTLARIN KAPASİTESİ ARTIRILSIN

Taleplerini de sıralayan Beli; “KYK yurtlarının sayısı ve kapasitesi arttırılmalı ve nitelikleri insanca yaşam standartlarına yükseltilmelidir. Cemaat ve tarikat yapılarına bağlı yurtların tamamı kamulaştırılmalı ve boş kamu binaları yurt olarak hizmete açılmalıdır. KYK bursları bir öğrencinin hayatını idame etmesini mümkün kılacak şekilde arttırılmalı ve burs alan öğrenci sayısı arttırılmalı. Öğrenci evlerine kira ve fatura destekleri yapılmalı” diye konuştu.