MECLİS'TE YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

"TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap edecek."

 

 

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nı başlatmak üzere bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un liderliğinde bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine hitap edecek ve Meclis Başkanı Kurtulmuş, akşam üzeri bir açılış resepsiyonu düzenleyecek.

Yasama Çalışmaları Yeniden Başlıyor

TBMM, 2,5 aylık bir aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. Yasama Yılı'nın başlamasıyla birlikte, ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından Meclis Genel Kurulu saat 14.00'te açılacak.

Sunuş Konuşması ve Cumhurbaşkanı'nın Hitabı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek.

Açılış Resepsiyonu

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu düzenlenecek. Kurtulmuş'un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonundaki resepsiyon, saat 19.30'da gerçekleştirilecek. Yasama yılının açılışında devlet protokolü ile davetiye gönderilen izleyiciler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

İlk Mesai 3 Ekim Salı Günü

Genel Kurul, yeni yasama döneminin ilk mesaisini 3 Ekim Salı günü yapacak. Meclis Genel Kurulu'nun öncelikli gündeminde, RTÜK üye seçimi, uluslararası sözleşmeler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli ülkelerdeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri bulunacak. Salı ve çarşamba günü Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.