LİSE ÖĞRENCİLERİ MESLEKLERİ ÖĞRENDİ

Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü, Yaşar Kımıl Fen Lisesi ile iş birliği yaparak Meslek Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi.

Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, kendilerine uygun, doğru mesleği tercih etmeleri amacıyla Yaşar Kımıl Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli İŞKUR yetkilileri, Yaşar Kımıl Fen Lisesi Müdürü Soner Küloğlu, öğrenciler, öğretmenler ve farklı mesleklerden alanında uzman kişiler katıldı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ MESLEKLERİ ÖĞRENDİ

UZMANLAR MESLEKLERİ ANLATTI

Etkinlik, Okul Müdürü Soner Küloğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Küloğlu, “Zorlu sınav maratonu içerisinde geleceğimiz adına küçük bir mola vererek ömür boyunca icra edeceğiniz bir mesleğin seçim aşamasında sizlere destek olma niyetindeyiz” dedi. Etkinlikte alanında uzman kişiler doktorluk, bilgisayar mühendisliği, oyun geliştirme uzmanlığı, endüstri mühendisliği, uluslararası ilişkiler ve ticaret uzmanlığı, yazılım mühendisliği, endüstriyel tasarım mühendisliği, gıda mühendisliği, avukatlık, diş hekimliği ve eczacılık mesleklerini anlattı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ MESLEKLERİ ÖĞRENDİ

İŞ ARAMA BECERİLERİ SEMİNERİ DE VERİLDİ

İstihdamın yapısında ve istihdamın düzeyinde meydana getirilecek nitelikli değişiklikler, karar aşamasında olan gençlerin kendilerine, ilgi ve becerilerine, yetenek ve beklentilerine uygun mesleği tercih etmelerine bağlı olduğunun bilinci ile öğrencilere yönelik hazırlanan etkinlikte; Denizli İŞKUR yetkilileri de meslek seçiminin önemini sunumla aktardı.

İş Kulübü Atölyesi çalışmalarının da yapıldığı etkinlikte, İş ve Meslek Danışmanları tarafından iş yaşamına başlayacak öğrencilere iş arama becerileri semineri düzenlendi. Seminerde CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları ve iş kulübü hizmetleri anlatıldı. Etkinliğe katılan meslek uzmanlarına teşekkür belgesi verildi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ MESLEKLERİ ÖĞRENDİ