TAVAS'TA ATLAR 100. YIL İÇİN KOŞTU

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılı anısına düzenlenen Tavas Rahvan At Yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

Tavas Belediyesi'nin öncülüğünde Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ile Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yardımlaşma Derneği işbirliğinde düzenlenen Tavas Rahvan At Yarışları, Tavas Ovası Deliçay Deresi mevkisinde gerçekleştirildi.

FEDERASYON KURALLARI ÇERÇEVESİNDE YAPILDI

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu etkinlik takviminde yer alan yarışları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal ve Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ile diğer protokol üyeleri izledi. Federasyon kuralları çerçevesinde düzenlenen ve Baş, Büyük Orta, Deste, Üçlü Tay kategorilerinde yapılan Rahvan Binicilik Belediye Yarışları, federasyon hakemlerinin idaresinde gerçekleştirildi.

TAVAS'TA ATLAR 100. YIL İÇİN KOŞTU

ZEYBEKCİ TEŞEKKÜR ETTİ

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, yarışlar öncesinde yaptığı açıklamada, "Gayemiz kültürümüzü gençlerimize, gelecek nesillere aktarmak. Buradaki evlatlarımız rahvan at yarışlarını öğrensinler. Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi nedeniyle atlarımız Cumhuriyetimiz için koşuyor. Gayemiz dinamik, sporu seven genç yeni nesiller yetiştirmek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci de, Tavas'ın bu güzelliğini yaşamaktan mutlu olduğunu ve çocukluğunun geçtiği Tavas'a her geldiğinde burnunun sızladığını dile getirerek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geleneksel ata sporlarını, kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Tavas Rahvan At Yarışları, büyük heyecana sahne oldu. Toplam 105 atın yarıştığı etkinlikte, Dünya Etnospor Konfederasyonu Etkinlik Tırı, geleneksel sporlar  ve oyunlarla alanda yer alarak çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

TAVAS'TA ATLAR 100. YIL İÇİN KOŞTU