DODURGA’DA TARHANA FESTİVALİ

Dodurga Tarhana Festivali hafta sonunda gerçekleştirilecek. Yöre lezzetinin tanıtımının amaçlandığı festivalde kazanlar dolusu tarhana pişecek, misafirlere ikram edilecek.

Acıpayam İlçesi’ne bağlı Dodurga Mahallesi’nde bu yıl ikincisi organize edilen Dodurga Tarhana Festivali, 15 Ekim’de gerçekleştirilecek. Dodurga Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılacak olan festivalde tarhana çorbası, tarhana hamuru, keşkek ve aşure ikramı yapılacak. Mehteran gösterisinin yer alacağı festival kapsamında, halk oyunları ekibi sahne alacak, ozanlar ve yerel sanatçılar konser verecek.

DODURGA’DA TARHANA FESTİVALİ

BAŞKAN ŞAN’DAN FESTİVALE DAVET

Dernek Başkanı Yüksel Şan, Basın Sözcüsü Selman Huz ve dernek üyeleri, festival için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Festival programı hakkında bilgiler veren Başkan Şan, “Dodurga denilince akla tarhana gelir. Tarhana, Dodurga’mızın olmazsa olmazlarındandır. 15 Ekim Pazar günü tüm Türkiye’mizi Dodurga’da düzenleyeceğimiz festivalimize bekliyoruz. Tarhana çorbamızı kaçırmasınlar, yoksa çok pişman olurlar. Köpüklü tereyağının hamur ile yenilişini herkese tattırmak istiyoruz” diye konuştu.

DODURGA’DA TARHANA FESTİVALİ

“FESTİVALİ GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Tarhananın yapılışına dair bilgiler paylaşan derneğin Basın Sözcüsü Selman Huz ise “Yöremiz gastronomi alanında büyük katkısı olacağına inandığımız ve coğrafi bölgesel işaretlemeye sebep olacak bu festivali, geleneksel hale dönüştürmek hedeflerimiz arasındadır. İkincisini düzenlemekte olduğumuz Dodurga Tarhana Festivali’ne değerli Denizli halkını davet ediyoruz” diye konuştu.

DODURGA’DA TARHANA FESTİVALİ