EMLAK PİYASASINDA YENİLİKLER KAPIDA

Emlak sektörünün sorunları ve çözüm önerileri, Ticaret Bakanlığı'nın düzenlediği toplantıda ele alındı.

Ticaret Bakanlığı'ndan Önemli Adım

Ankara'da gerçekleşen toplantıya, Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) ilgili meslek komitelerinden ve DTO Meclisi'nin Kâtip Üyesi Volkan Gürsoy'un da aralarında bulunduğu birçok isim katıldı. Gürsoy, "Toplantı oldukça verimliydi" ifadesini kullandı.

Yeni Düzenlemeler Yolda

DTO Meclisi'nin Kâtip Üyesi Volkan Gürsoy, "1 Kasım itibarıyla sarı sitelerdeki taşınmaz ilanlarında yeni bir düzenlemeye gidilecek. Sahte ilanların ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek için e-devlet doğrulamasıyla işlem yapılacak" dedi. Gürsoy, bu konuda bugüne kadar 554 kişiye 54.500.000 TL ceza kesildiğini de belirtti.

EMLAK PİYASASINDA YENİLİKLER KAPIDA

DTO'dan Talepler

DTO'nun talepleri arasında, ülke genelinde kamu spotu yayınlattırılması, Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi TTBS portalından iş yeri açma ruhsatı talebi alınması ve tapu harçlarının güncellenmesi yer alıyor. Ayrıca, sektörel internet sitelerindeki yüksek ilan bedelleri ve gayri resmi çalışanlar hakkında daha sert yaptırımların getirilmesi isteniyor.

Başkan Erdoğan'dan Destek Mesajı

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Üyelerimizin ve sektörlerimizin sorunlarını ilgili makamlara iletmek için her zaman hazırız. Üyelerimizin her zaman yanındayız" dedi.

EMLAK PİYASASINDA YENİLİKLER KAPIDA