DENİZLİLİ FİRMA  İNTERNET ABONELİK HİZMETİ VERECEK

Denizli merkezli veri merkezi şirketi Netinternet, sahip olduğu internet servis sağlayıcısı kimliğini kullanarak Türkiye’nin 81 ilinde internet abonelik hizmeti vermeye hak kazandı. 

 

Bu amaçla, operatörlerin boş portlarını kiralayan Netinternet, önceliği Denizli'ye verdi. Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal, ilk yıl için 10 bin hane abonelik hedeflediklerini belirterek, "Denizli'de sürekli, kesintisiz internet hizmeti sunarak, dijital varlıklara kesintisiz erişilebilirlik sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. 

TÜRKİYE’NİN İLK ÜÇ VERİ MERKEZİNDEN BİRİ

Netinternet'in Türkiye genelinde 28 özel veri merkezi arasında yer aldığını ve Türkiye'de IP aralıklarında barındırılan internet sitesi açısından ilk üç veri merkezinden biri olduğunu kaydeden Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal, Avrupa Network Koordinasyon Merkezi (RIPE) üyesi bir veri merkezi olarak kendi IP aralıklarına sahip olduklarını ifade etti. 

İnsan kaynağı açısından IT ve yazılım sektörlerinde yetiştirilen gençlerden oluşan bir ekibe sahip olduklarını ve Denizli'deki girişimcilik ekosisteminin giderek büyüdüğünü aktaran Makal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın regülasyon değişikliği ile birlikte 81 ilde internet aboneliği vermeye başladıklarını açıkladı. Operatörlerin boş portlarını kiralama yöntemiyle hizmet sunduklarını anlatan Makal, ilk olarak Denizli'de kendi fiber alt yapısını oluşturmaya karar verdiklerini ve Teknokent'e 2.5 km fiber optik kablo hattı döşeyerek cihazların kurulduğunu aktardı.

 KINIKLI BÖLGESİ MERKEZ OLACAK

Kınıklı bölgesini merkez alarak Denizli'nin tamamına bağımsız fiber optik ağlar kurarak yatırım yapacaklarını ve ayrıca Çivril, Babadağ gibi yatırım yapılmayan ilçeleri ve yeni kurulacak OSB’leri hedeflediklerini belirten Makal, “Diğer operatörlerde internet servisi veriyor ancak bizim farkımız taşıma merkezini İstanbul değil Denizli'den yapıyor olmamız. Denizli genelinde 270 bin hane olduğunu düşünerek ilk yıl için 10 bin haneye ulaşmayı hedefliyoruz.  Kendi altyapımızı oluşturduğumuz için bu sayının hızla artmasını bekliyoruz. Öte yandan internet hizmetini bizden alan firmaların, aynı zamanda bizim veri merkezimizi de kullandıkları için sunucuları ile ofisleri, fabrikaları arasında kapalı devre bir hatta sahip olması önemli bir avantaj olacak” diye konuştu. 

DİJİTALLEŞME TUZAĞINDAN KORUNMA SAĞLIYOR

Şirketlerin dijitalleşme süreçlerinde genellikle kendi sunucularını işletme eğiliminde olduğunu söyleyen  Makal, bu durumu bir dijitalleşme tuzağı olarak gördüğünü vurguladı. Makal, “Netinternet olarak, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun veri merkezi hizmetleri sunarak, gereksiz yatırımları önleyerek onları dijitalleşme tuzağından koruyoruz” dedi.