ÇİFTE FATURAYA 215 MİLYON TL CEZA

Sigara şirketlerine, çifte fatura düzenledikleri gerekçesiyle 215 milyon TL'lik cezai işlem uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı, ithal tütün ve filtre gibi sigara hammaddelerine çifte fatura düzenlenmesi nedeniyle sigara şirketlerine 53 milyon TL ek vergi ve 162 milyon TL idari para cezası olmak üzere toplamda 215 milyon TL cezai işlem başlattığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Haksız rekabete konu olabilecek fiillerle birlikte, serbest piyasa mekanizmasını sekteye uğratması muhtemel her türlü legal olmayan girişimlere karşı soruşturmaların devam ettiği" belirtildi.

MÜFETTİŞLERDEN TESPİT

Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, sahte ve düşük kıymetlerle ithal edilen tütün ve filtre gibi sigara hammaddesi cinsi eşyalara çifte fatura düzenlendiği ve gümrüğe düşük tutarlı fatura sunulduğu tespit edildi. Bu tespitler doğrultusunda, ilgili firmalara 53 milyon TL ek vergi ve 162 milyon TL idari para cezası olmak üzere toplam 215 milyon TL cezai işlem başlatıldı.

BAKANLIKTAN UYARI

Açıklamanın devamında, "Ticaret Bakanlığı olarak piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan girişimler azami hassasiyetle takip edilmekte olup, söz konusu sektörde dahil olmak üzere bütün sektörlerimizde bu ve benzeri ihlalleri engellemek, Devletimizin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" ifadelerine yer verildi.