DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 35 ARSAYI SATIŞA ÇIKARIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Pamukkale ile Merkezefendi ilçelerindeki 35 arsayı satışa çıkarma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen arsa satışı, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 2’nci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci başkanlığında yapıldı. Mecliste, mülkiyeti Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Pamukkale ile Merkezefendi İlçesi sınırları içerisinde yer alan 35 arsanın satış işlemlerini yürütmesi için Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine dair gündem maddesi de görüşüldü.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 35 ARSAYI SATIŞA ÇIKARIYOR

“BELEDİYEMİZİN İHTİYACI OLMAYAN YERLER”

Gayrimenkullerin çoğunluğunun daha önce satış kararı alınan yerler olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci; “Buralar, daha önce satış kararı alınan ve küçük parçalara ayrılan taşınmazlardır. Büyükşehir Belediyemizin ihtiyacı olmayan yerler. İhtiyaç olduğunda yer alıyoruz, ihtiyaç olmadığında da yer satıyoruz” dedi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 35 ARSAYI SATIŞA ÇIKARIYOR

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddesi, komisyondan geldiği gibi oylamaya sunuldu. Oylamada CHP ve İYİ Partili olmak üzere 18 belediye meclis üyesi ret; AK Parti ve MHP’li 38 belediye meclis üyesi kabul oyu verdi. Satış talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Merkezefendi İlçesi’nde satışa çıkacak olan arsalar; Çakmak, Hallaçlar, Kayaköy (Bozburun), Kumkısık, Şirinköy ve YeşilyaylaMahalleleri’nde yer alıyor. Pamukkale İlçesi’nden satışa çıkarılan arsalar ise İstiklal ve Karşıyaka Mahalleleri’nde bulunuyor. En büyüğü 14 bin 162,73; en küçüğü 964 metrekare olan arsaların 33’ü Merkezefendi İlçesi’nde 2’si ise Pamukkale İlçesi’nde bulunuyor.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 35 ARSAYI SATIŞA ÇIKARIYOR