140 BİN EVE 20 MİLYON ATIK POŞETİ

Merkezefendi Belediyesi atıkların kaynağında ayrıştırılması amacıyla mavi ve siyah renkli poşet dağıtımını sürdürüyor. Bu hizmeti veren birkaç belediyeden biri olan Merkezefendi yılda 20 milyon poşet dağıtıyor.

Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılmasını hedefleyen proje kapsamında her yıl 140 bin haneye çöp ve geri dönüşüm poşetleri dağıtan Merkezefendi Belediyesi bu hizmeti ısrarla sürdüren birkaç belediyeden biri oldu.

Yıllık toplam 20 milyon 160 bin adet poşet dağıtan Merkezefendi Belediyesi, bünyesinde kurduğu atölyeler ile diğer geri dönüşüm ürünlerini de toplayarak ekonomiye kazandırıyor. Geri dönüşüm kutuları ile kullanılmış giysi ve kumaşları geri dönüştüren Merkezefendi Belediyesi ilçede topladığı yemek atıklarını da tesislerinde işleyerek sokak hayvanları için mamaya dönüştürüyor.

140 BİN EVE 20 MİLYON ATIK POŞETİ

Doğayı korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projeler hakkında konuşan Belediye Başkanı Şeniz Doğan; “Çöp poşeti dağıtan birkaç belediyeden biri olarak; doğaya, ekonomiye ve ekosisteme önem veriyor, daha sağlıklı ve temiz bir gelecek için durmaksızın çalışıyoruz”  ifadelerni kullandı.

Doğan, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz ev ev dolaşarak atık poşetlerini hanelere teslim etmeye devam edecektir” diye konuştu.