KOCA MEKTEP'İN IŞIĞINDA BULUŞTULAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Denizli Lisesi mezunları "Koca Mektep Işığın Sönmeyecek" adıyla etkinlik düzenledi. Denizli Lisesi mezunları, yaptıkları organizasyonda okul sıralarında hatıralarını tazeledi, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Türkiye'nin tarihi okulları arasında yer alan ve 1874'ten günümüze kadar devam eden eğitim-öğretim serüveninde birçok kişiyi mezun eden Denizli Lisesi, kentin eğitim hayatında önemli bir yere sahip. Koca Mektep olarak ünlenen Denizli Lisesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaret ettiği sınıf "Cumhuriyet Müzesi" olarak dizayn edilirken, İsmet İnönü ile birçok devlet adamının da ziyarette bulunduğu okul, şehrin ve ülkenin köklü eğitim kurumlarından biri.

KOCA MEKTEP'İN IŞIĞINDA BULUŞTULAR

OKUL GÜNLERİNE DÖNDÜLER

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Koca Mektep mezunları "Koca Mektep Işığın Sönmeyecek" adıyla etkinlik düzenledi. Denizli Lisesindeki etkinlikte eski mezun kocaman çocuklar tarihi binanın koridorlarında ve sınıflarında eski anılarını tazeledi, sınıflarda arkadaşlarıyla hasret giderdi. Eski mezunlar "Dostluk ve Kariyer" temalı "Koca Mektepli Yeni Nesile Temas" programında öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

KOCA MEKTEP'İN IŞIĞINDA BULUŞTULAR

TARİF EDİLMEZ BİR DUYGU

Denizli İhracatçılar Birliğinin önceki dönem başkanı Süleyman Kocasert, Koca Mektepte hem eski hocalarıyla hem de öğrencilerle buluştuklarını belirterek, "Kantinde tost ayran ile başlayan nostalji tören alanında devam etti. Eski sınıfımızda aynı sıraya oturmak tarif edilmez bir duyguydu. Bu organizasyonda emeği geçen başta Güven Kavak kardeşim olmak üzere herkese teşekkür ediyor ve Koca Mektepli olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

KOCA MEKTEP'İN IŞIĞINDA BULUŞTULAR

Etkinliğe katılan Türkay Berberoğlu da, "Bugün bizim için farklı bir gündü. 1988 yılında Denizli Lisesinden mezun olduğumuz sınıf arkadaşlarımızla ve bizi yetiştiren öğretmenlerimiz ile okulumuzu ziyaret ettik. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşını öğrenci çocuklarımızla beraber okuduk, merak ettikleri soruları dinledik" dedi.

KOCA MEKTEP'İN IŞIĞINDA BULUŞTULAR