CUMHURİYETİN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE ANLAMLI ZİYARET

Sarayköy'de Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında şehitler ve milli mücadele kahramanları anıldı.

Sarayköy Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında bir dizi etkinlikle anma programları düzenledi. Etkinliklerin ilk gününde, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve milli mücadele kahramanları kabristan ziyaretleriyle anıldı. Bu özel ziyarette Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve diğer ilçe protokolü üyeleri de hazır bulundu.

BAŞKAN ÖZBAŞ'TAN DUYGUSAL KONUŞMA

Başkan Özbaş, kabristan ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 100. yılı çok anlamlı. Büyük Türk milleti olarak onlarca devlet kurduk. Türkiye Cumhuriyetimiz dünya durdukça hep var olacak. Bizler gelecek nesillerimize Cumhuriyet’in büyük düşüncesini ve ruhunu aktaracağız" dedi. Ayrıca, milli mücadele kahramanlarının tarihteki yerlerini ve önemini vurguladı.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE ANLAMLI ZİYARET

KAYMAKAM CANTÜRK'TEN CUMHURİYET VURGUSU

Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk ise, "Cumhuriyet ve İstiklalimiz Atatürk’ün bize emanetidir. Gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktaracağız ki istikbalimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın" ifadelerini kullandı.

HEDİYE TAKDİMİYLE ANMA PROGRAMI SONLANDI

Konuşmaların ardından, şehit aileleri, gaziler ve milli mücadele kahramanlarının yakınlarına hediye takdim edildi. Sarayköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar devam edecek.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE ANLAMLI ZİYARET