DENİZLİ OSB, İKİNCİ ARITMA TESİSİ KURUYOR
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Dünya Bankası kredisiyle bölgeye günlük 30 bin metreküp kapasiteli ileri arıtma tesisi kuracak. Koyunaliler Mahallesinde 26 bin 840 metrekare alana kurulacak ikinci tesisi ile Denizli OSB'nin günlük arıtma kapasitesi 72 bin metreküpe çıkacak. Tesisin kuruluş çalışmaları kapsamında paydaş bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, bölgenin büyümesi, yatırım yapan firmaların talepleri ve mevcut arıtma tesisinin yetersiz kalması nedeniyle ikinci arıtma tesisi kuruyor. Dünya Bankası kredisiyle Koyunaliler Mahallesinde 26 bin metrekare araziye kurulacak arıtma tesisi günlük 30 bin metreküp atık suyu arıtacak. İleri atıksu artıma tesisinin inşaatı öncesinde Paydaş Katılımı ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
PAYDAŞ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI
Denizli OSB’nin günlük atık su arıtma kapasitesini 72 bin metreküpe çıkaracak proje için Dünya Bankası Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Çalışması gereğince Pınarkent Mahallesi Belediye Binası'nda ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan Paydaş Katılımı ve Bilgilendirme Toplantısına katılım ve ilgi yoğundu. Her iki toplantıya katılan paydaşlara arıtma tesisi hakkında bilgi verildi.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi çevresinde atık su arıtımı eksikliğinden kaynaklanabilecek çevre kirliliğini önlemeyi ve halk sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan Proje Dünya Bankası tarafından finanse edilecek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığı ile Denizli OSB tarafından uygulanacak.
Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) verimliliğini ve rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Denizli OSB Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’nde öncelikli amacın günlük 30 bin metreküp kapasiteli ikinci etap Atıksu Arıtma Tesisi’nin kurulması olduğunu belirterek, tesisin atık sudan yüzen malzemeleri, kum, yağ, organik kirleticiler ve zararlı maddeleri uzaklaştırma konusuna odaklanacağını söyledi.
ŞİKAYET GİDERME MEKANİZMASI KURULDU
Projenin inşaatının 12 ayda tamamlanmasının planlandığını vurgulayan Taş, “Bölge halkının hem inşaat hem de işletme aşamasında proje ile ilgili endişelerini, görüşlerini, şikayetlerini ve önerilerini almak adına bir şikayet Giderme Mekanizması kuruldu. Bu mekanizmanın kurulmasından ve uygulanmasından sorumlu kurum Denizli Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Bu mekanizma aracılığıyla iletilen şikayetler, hızlı ve hassas bir şekilde ele alınacaktır” dedi.