B SINIFI EHLİYETE YÜZDE 130’LARA VARAN ZAM BEKLENTİSİ

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay, “B sınıfı ehliyet maliyetine yaklaşık yüzde 120-130 aralığında zam beklentimiz var. Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı harç ve vergiler ile birlikte ehliyetin maliyetinin 25- 30 bin lirayı bulacağını öngörüyoruz” dedi.

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay, ülke genelinde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle sürücü kurslarının zor dönemden geçtiğini ifade etti. En büyük gider kaleminin akaryakıt fiyatları olduğunu ve akaryakıt fiyatlarının da arttığını belirten Başkan Atalay; “Ortadoğu’nun savaş halinde olması sebebiyle uzmanlar tarafından petrol fiyatlarının yıl sonu tahminlerine göre litre fiyatının 45-50 lira aralığına çıkması kaçınılmaz olarak görülmektedir. Ayrıca yeni yıl için asgari ücretin artış göstereceği, vergi dilimlerine gelecek olan zamların olması ve bunların dışında sektörümüzün 30’a yakın diğer gider kalemlerini de göz önüne alarak, önümüzdeki yıl için B sınıfı ehliyet maliyetinin çalışmalarına dernek yönetimi olarak başlamış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

“EHLİYET MALİYETİ 25-30 BİN LİRAYI BULACAK”

Başkan Atalay; “Hem sektörümüzün devamlılığı hem de önceliğimizin eğitim olduğunu düşünürsek şuan ki B sınıfı ehliyet maliyetine yaklaşık yüzde 120-130 aralığında bir zam beklentimiz bulunmaktadır. Yazılı ve görsel basında da yer alan 20 bin Türk Lirası gibi rakam Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı harç ve vergiler ile birlikte ehliyetin maliyetinin 25- 30 bin Türk lirasını bulacağını ön görmekteyiz” diye konuştu.

B SINIFI EHLİYETE YÜZDE 130’LARA VARAN ZAM BEKLENTİSİ

ZAMDAN ETKİLENMEMEK İÇİN SON TARİH 9 KASIM

Ehliyet alacaklara da uyarılarda bulunan Başkan Atalay, şunları kaydetti: “Ehliyet alacakların yeni gelecek hem resmi hem de kurs ücreti zamlardan etkilenmemesi için Kasım 2023 dönemi kayıtlarını, son tarih olan 9 Kasım’a kadar yaptırmaları gerekmektedir. Bu döneme kayıt yaptıran kursiyerler gelecek olan zamlardan etkilenmeyeceklerdir.”