ARALARINDA TAM 100 YAŞ VAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, Denizli'nin Çameli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet'le yaşıt kişi ile aralarında 100 yaş bulunan bebek bir araya getirilerek 100. yıl buluşması gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Denizli'nin Çameli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlik kapsamında Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Cumhuriyet Savcısı Fatih Özbek, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amiri Volkan Mıdık, Hakim Büşra Purtul Sözen, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun katılımlarıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreninde Çameli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Milli Mücadelenin aziz kahramanları ve şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel resim sergisinin açılışı yapıldı. 

100. YIL BULUŞMASI

Cumhuriyet Meydanındaki serginin gezilmesinden sonra 1 Haziran 1923 doğumlu Cumhuriyetimizle yaşıt Hasan Sınaver ile 22 Haziran 2023 doğumlu Zeynep Yaren Çağdaş bir araya getirilerek 100 yaşındaki dede ve cumhuriyetin 100. yılında doğan manevi torunu arasında 100. Yıl Buluşması gerçekleştirildi. Dede ile manevi torununun buluşma anları fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirilirken, Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen ve Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından 100 yıllık buluşma adına plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.

KORTEJ VE FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla ilçede 200 civarında aracın oluşturduğu araç korteji ile çocuğu, genci, yaşlısı hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sonuna kadar sahip çıktıklarını gösterdi. 

Akşam da protokol üyelerinin katılımıyla  100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amiri Volkan Mıdık, Hakim Büşra Purtul Sözen, diğer protokol üyeleri ile vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen fener alayında 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık ve egemenlik ateşiyle yakılan Cumhuriyet meşalesini sönmemek üzere taşıyacaklarını kanıtladılar.