HANGAR TİPİ TEKNOKENT TALEBİ

‘Havacılıkta Millî Motor Serüveni’ konulu konferansta konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Denizli iş insanlarına tekstil sanayisinden ziyade savunma sanayisinde ilerlememiz gerektiğini belirttim. Sanayicilerimizden ricam, hangar tipi bir Teknokent yaparak üniversite ile şehri bütünleştirme yolumuzda bir adım daha atmamıza destek olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) ‘Havacılıkta Millî Motor Serüveni’ konulu konferans düzenlendi. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, İslâmî İlimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra,  Kırgızistan’daki Oş Devlet Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Gaparalıevich, PAÜ Mühendislik Fakültesi’nin öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

HANGAR TİPİ TEKNOKENT TALEBİ

YERLİ VE MİLLİ UÇAK MOTORLARIN ÜRETİM SÜRECİ

Konferans öncesinde Prof. Dr. Gaparalıevich, PAÜ Rektörü Kutluhan’a konferansın düzenlenmesindeki emekleri için hediye takdim etti. Konferansta konuşan TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, motor sanayinin Türkiye’deki gelişimi, şu an gelinen noktada üretilen yerli ve milli uçak motorlarının üretim süreçleri ve kullanım alanları konusunda bilgiler aktardı.

HANGAR TİPİ TEKNOKENT TALEBİ

ÖĞRENCİLERİN TEI’DE STAJ İMKÂNI

Prof. Dr. Akşit’e öğrencilere aktardığı deneyimlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Kutluhan, “PAÜ olarak kendisi ile öğrencilerimizin TEI'de staj imkânını konuştuk. Burada öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. TEI'de staj fırsatını yakalamanız için ilk üçe girmeniz gerekir ve bu da çok çalışmak demektir” diye konuştu.

HANGAR TİPİ TEKNOKENT TALEBİ

“HANGAR TİPİ TEKNOKENT YAPILMALI”

Konuşmasında Denizlili iş insanlarına seslenen Rektör Kutluhan, “Aramızda olan Denizli iş adamları ile daha önceki görüşmelerimizde tekstil sanayisinden ziyade savunma sanayisinde ilerlememiz gerektiğini düşündüğümü belirttim. Sanayicilerimizden ricam, hangar tipi bir Teknokent yaparak üniversite ile şehri bütünleştirme yolumuzda bir adım daha atmamıza destek olmalarıdır” diye konuştu.

HANGAR TİPİ TEKNOKENT TALEBİ