CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALPER'İN ADINI TAŞIYAN KAİDE KALDIRILDI

FETÖ/PDY terör örgütünün darbe teşebbüsü sonrası yürütülen soruşturmalarda kararlı tutumu ile efsaneleşen merhum Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin verildiği caddedeki kaide trafik kazası nedeniyle kaldırıldı.

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe teşebbüsünün ardından Denizli’de başlatılan soruşturmalarda büyük başarılar elde eden, kararlı tutumu ile efsaneleşen merhum Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin verildiği caddedeki adı yazılı kaide kaldırıldı.

2015 yılı Temmuz ayında Denizli’deki görevine atanan Alper, örgütün mütevelli heyetine yönelik hazırladığı iddianame ile dikkat çekmiş ayrıca darbe teşebbüsüne katılan askerlere yönelik ilk iddianamelerden birini hazırlamıştı. Denizli’de kısa sürede kamuoyunun desteğini alan, özellikle kendi personeli tarafından çok sevilen bir isim olan Alper 10 Mayıs 2017 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALPER'İN ADINI TAŞIYAN KAİDE KALDIRILDI

‘İSMİ CADDEYE VERİLDİ’

Daha önce Denizli’nin kardeş şehri Almelo’nun ismini taşıyan caddenin adı, Hollanda hükümetinin Türk bakan ve vatandaşlarına karşı tavrı nedeniyle değiştirilmiş Pamukkale Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Temmuz ayındaki kararıyla Mustafa Alper Caddesi olarak belirlenmişti. Caddenin her iki girişine de Alper’in resmi ve özgeçmişinin yazılı olduğu birer kaide yerleştirilmiş ve anısı yaşatılmak istenmişti.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALPER'İN ADINI TAŞIYAN KAİDE KALDIRILDI

‘KAİDE DE TRAFİK KAZASI KURBANI’

Alper’in adını taşıyan kaide de kendisi gibi trafik kazası kurbanı oldu. Bölgede meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazasında kaidenin üzerinde bulunan mermerler kırıldı, yapı yan döndü. Hoş olmayan görüntü vatandaşların da tepkisini çekmişti. Belediye ekiplerinin Forum çamlık girişi yönündeki hasarlı kaideyi kısa süre önce görüldü. Denizliler efsane başsavcının özgeçmişinin yer aldığı kaidenin yeniden hazırlanarak yerine konulmasını istiyor.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALPER'İN ADINI TAŞIYAN KAİDE KALDIRILDI