OTİZM DERNEĞİ’NİN PROJESİNDE İLK DURAK DENİZLİ

Denizli Otizm Derneği ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği ortaklığında yürütülen "Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesinin ilk durağı Denizli oldu.

Denizli Otizm Derneği ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği ortaklığında yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesinin tanıtım toplantısı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Toplantıya; Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Av. Sedef Erken katıldı. Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, projenin otistik bireylerin hak ve özgürlüklerine yönelik farkındalık yaratmak ve ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmek için önemli bir adım olduğunu söyledi. Başkan Bilik, “Projemiz, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) ve Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Ayrımcılığa Karşı Birlikte: Ayrımcılık Mağdurlarının Adalete Erişiminin İyileştirilmesi İçin Bir Sivil Toplum Koalisyonu İnşa Edilmesi” isimli projenin alt hibeleri arasına seçildi.Projemiz, tüm Türkiye’de yapılan başvurulardan ilk 6’ya girerek, hibe almaya hak kazanmıştır. Biz bu proje kapsamında otizm alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin hak temelli ve savunuculuk odaklı yaklaşımlarını desteklenmesini, güçlenmesini ve otizmli bireyler ile ailelerin haklarının korunması için mücadele etmesini katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

OTİZM DERNEĞİ’NİN PROJESİNDE İLK DURAK DENİZLİ

PROJENİN İLK DURAĞI DENİZLİ OLDU

Projenin Denizli, İstanbul, Samsun Adana ve Malatya olmak üzere 5 ilde yürütüleceğini ifade eden Başkan Bilik; “projemiz 12 ay sürecek. Toplamda 100’ün üzerinde Otizm Derneği’nin katılımcı olacağı proje kapsamında illerde yapılan toplantılar bölgelerdeki komşu illerdeki otizm derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.Projenin ilk durağı Denizli oldu.Yarın da Denizli Baro Başkanlığı’nda projenin ilk eğitim toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, Denizli çevresindeki illerden yaklaşık 17 sivil toplum örgütünden 25 kişinin katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

OTİZM DERNEĞİ’NİN PROJESİNDE İLK DURAK DENİZLİ

“DENİZLİ OTİZM DERNEĞİ BİZİM İÇİN ÖZEL”

15 yıldır otizm ve engelli alanında hakkında çalışmalar yürüttüğünü ifade eden İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Av. Sedef Erken; “Derneğimizde hak savunusu odaklı çalışıyoruz. Denizli Otizm Derneği, kuruluşunda manevi destek olmaya çalıştığımız bir dernekti. O yüzden Türkiye’deki bütün dernekleri yanında bizim için özel bir dernekti. Yarınki toplantımızda, haklarımız neler? Neden engelliler konusu Türkiye’de bir merhamet alanı görülmekten çıkıp, bir insan hakları meselesi olarak ele alınmalıdır? Bu soruların yanıtını vereceğiz. Burada hukuki konular envanteri de çıkacak. Otistik bireylerin Türkiye’de haklar açısından 1 adım daha ileri gitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışan insanlarız” ifadelerini kullandı.